Kahvaltıda bunu yiyen hasta olmuyor! Bağışıklığı zırh gibi yapan o mucizevi karışıma hayır diyemeyeceksiniz

Kahvaltıda bunu yiyen hasta olmuyor! Bağışıklığı zırh gibi yapan o mucizevi karışıma hayır diyemeyeceksiniz

Tükettiğimiz her yiyecek ya da içeceğin vücudumuza hem faydası hem zararı vardır. Sağlıklı bir yaşam için ise gün içerisinde tükettiğimiz her şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda sabah kahvaltılarında bunu yiyen resmen kendisini hastalıklara karşı koruyor. İşte bağışıklığı zırh gibi yapan o mucizevi karışım…

ZEYNEP ORHAN

İnsan bağışıklığı güçlü olduğu takdirde tehlikeli ya da tehlikesiz herhangi bir hastalığa yakalanması da o kadar düşük bir ihtimal olur. Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi dışarıdaki tehlikelere karşı korur bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için ise hayatımızın her döneminde yediğimiz içtiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekir. Bazı besinler bağışıklık sistemine ciddi derecede iyi gelirken bazıları ise o sistemi adeta çökerten bilir. Bu karışım ise hem bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor hem de hastalıklardan eser bırakmıyor.

yeni-proje-5.jpg

BU KARIŞIM HASTALIKLARDAN ESER BIRAKMAYACAK

Sabah kahvaltıları gün içerisindeki en önemli öğünlerden biridir. Birçok uzman sabah kahvaltısını sağlıklı ve sıkı yapmanın insan hayatı için oldukça önemli olduğunu vurgular. Lakin kahvaltıda tüketilen yiyecekler bu konuda önemli bir detaydır. Bazı yiyecekler içerisinde bulundurduğu katkı maddeleri dolayısıyla tavsiye edilmezken bazı doğal karışımlar ise kahvaltıların vazgeçilmezidir.

capture-20240107120608440.jpg

Bunlardan biri ise zeytinyağı, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve zerdeçalı karıştırarak üzerine limon sıkıp tüketmektir. Söz konusu bu karışıma hazırladıktan sonra ekmek banarak yiyebilirsiniz. Burada ise dikkat etmeniz gereken önemli bir konu ise beyaz ekmekten olabildiğince uzak durmaktır. Beyaz ekmek yerine daha sağlıklı herhangi bir ekmeği bu karışıma barındırarak yediğiniz takdirde hastalıklardan eser kalmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN