Kalp krizinin çözümü meğer burnumuzun dibindeymiş! Mucizevi o meyvenin derman olmadığı hastalık yok

Kalp krizinin çözümü meğer burnumuzun dibindeymiş! Mucizevi o meyvenin derman olmadığı hastalık yok

Birçoğumuzun tüketmekten kaçındığı hatta ne olduğunu bile bilmediği kuş üzümünün faydaları duyanları şaşırttı. Chichester Üniversitesi profesörü kuş üzümünün insan sağlığı üzerindeki faydalarını tek tek açıklayarak mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Bilim insanlarının kalp sağlığını koruyan ve insan ömrünü uzatan besinlere dair araştırması devam ederken söz konusu besinlerden birinin de kuş üzümü olduğu belirlendi.
Birçok kişinin siyah frenk üzümü olarak bildiği kuş üzümü bizim kültürümüzde çok bilinmezken genellikle yemeklerde kullanılıyor. Ülkemizde kıymeti bilinmeyen bu meyvenin faydaları ise bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıktı. Uzmanlar, kuş üzümünün kan dolaşımını yüzde 45 artırarak damar tıkanıklığını önlediğini belirtiyor.

KUŞ ÜZÜMÜNÜN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Chichester Üniversitesi üyelerinden Prof. Dr. Mark Willems, Yeni Zelanda kuş üzümünden elde ettikleri CurraNZ özütünün kalp sağlığı ve tansiyon üzerindeki etkileriyle ilgili bir inceleme yaptı.

yeni-proje-7.jpg
CurraNZ, yüksek derecede antosiyanin bulunduran Yeni Zelanda kara kuş üzümünden elde edilen doğal kaynaklı sağlık ve fitness gıda takviyesine verilen ticari ad. Fitness ile uğraşanlar için üretilen bu takviye spor sonrasında kasların iyileşmesini hızlandırmak, yorgunluğu en aza indirerek dayanıklılığı artırmak ve yağ yakımına yardımcı olmak amacıyla tüketiliyor.
Egzersiz Fizyolojisi Profesöre Mark Willems, söz konusu gıda takviyesinin 1 haftalık kullanımda dahi kan dolaşımını düzenlediğini belirtiyor. Ayrıca düzenli tüketilen kuş üzümü vücut saatini 10 yıl geriye döndürmeye de yardımcı oluyor.
Chichester Üniversitesi araştırmacıları, kuş üzümü özü takviyesinin kas kasılması esnasında ana arter kan akışını yüzde 45'e kadar artırdığını gözlemledi.

yeni-proje-8.jpg
Kuş üzümünden elde edilen ekstraktın ise kalp ve damar sağlı üzerinde hızlı ve büyük bir etkiye sahip olduğu belirlendi. Ayrıca bu meyve, hipertansiyon ile kardiyovasküler sağlık için bilimsel kanıtı olan faydalara sahip potasyum ve linolenik asit bakımından da oldukça zengin. Potasyum kan basıncını düşürürken, GLA kalpteki hücrelerin hasar karşısında direnç göstermesine yardımcı olarak kan damarlarındaki trombosit kümelenmesini yavaşlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN