Kış aylarında bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor! Her gün bir kez tüketin hastalıklara veda edin… Resmen doğal antibiyotik

Kış aylarında bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor! Her gün bir kez tüketin hastalıklara veda edin… Resmen doğal antibiyotik

Kış aylarının gelmesi ile hastalık korkusu da başladı. Kış aylarında bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor… Her gün bir kez tüketen hastalıklara veda ediyor. Resmen doğal antibiyotik. İşte o mucizevi yiyecek…

Kış aylarına girilirken bağışıklık sistemini güçlendirecek yiyecekler de merak edilmeye başladı. Hastalıklardan kurtulmak isteyenler, hastalığın bünyelerine yaklaşmasını istemeyenler bundan yedikleri takdirde bağışıklıklarını güçlendiriyor. Resmen bir doğal antibiyotik. Üstelik doktorlar da sık sık bunu tavsiye ediyor. İşte o doğal antibiyotik…

DOĞAL ANTİBİYOTİK İLE HASTALIKALRA DUR DİYİN

Milyonlarca vatandaş kış aylarına girilmesiyle hastalıklardan nasıl korunacaklarını merak ediyor. Özellikle de grip salgınlarının artmasıyla beraber bağışıklık güçlendirici yiyecekler, takviyeler kullanılmaya başlandı. Bu doğrultuda sofraların vazgeçilmez tadı turşu da hastalıklara karşı yerini almaya başladı. Birçok doktorun da insanlara önerdiği doğal antibiyotik yerine geçen turşuya ilişkin püf noktalar da açıklandı. Sağlıklı bir kış geçirmek için turşu yemeye özen gösterebilirsiniz.

yeni-proje-1-002.jpg

Turşu yapımındaki püf noktaları sıralayan turşucu Selman Kozan, turşu yapımında ürünlerin olgunlaşması için üzerlerine birer çizik atılmasına dikkati çekti. Özellikle bağışıklık sistem düşük olan vatandaşların daha hızlı ve kolay hastalanmalarına arşın yiyecek takviyeleri önemliyken turşu da hastalıklardan korunmada önemli bir yere sahip. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu adeta doğal bir antibiyotik olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de turşu yapımına oldukça önem veriliyor.

yeni-proje-2.jpg

TURŞU YAPIMINDA PÜF NOKTALAR

Turşucu Selman Kozan, mandalina, kavun, karpuz gibi 70 çeşit turşu ürettiğini anlatarak, “Salatalıktan başladık kendi bahçemizde salatalıkları salatalıkta turşu kurarken çiçek kısmı dediğimiz kısım var. Çiçekleri kesinlikle almamız lazım ve 2-3 defa ılık suda salatalıklarımızı yıkamamız temiz olması lazım. Hijyen bir şekilde bunları yıkadıktan sonra püf noktası da şudur salatalığı bir tane bıçak darbesi çünkü, fermente olsun diye içerisi boş kalmasın diye. Daha sonra içerisine bir diş sarımsağı yine bıçakla bir çizgi atarız ne kadar sarımsak seviyorsanız oranına göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra içerisine bir kepçe sirke, bir kepçe kaya tuzu, hakiki kaya tuzu olması lazım. Sonra da içme suyunu ilave ediyoruz ve ağzına kadar dolduruyoruz. Suyu da doldurduktan sonra şişeyi ters düz yapıp bir iki gün bekletmemiz lazım. Bir haftanın sonunda da kapağını ağzını iyice kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza etmemiz lazım. Zaten turşuda önemli olan kuruma suyu dediğimiz kurma suyudur. Kurma suyunu iyi yaptıktan sonra düzgün ayarladıktan sonra oran ve orantısını düzgün yaptıktan sonra tuşların hepsi zaten gayet lezzetli kıtır kıtır olur” dedi.

yeni-proje-3.jpg

SAĞLIĞINIZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ

İnsanların en çok da salatalık ve sarımsak turşusu yediğini ifade eden Kozan, “Geçen sene 65 çeşidimiz vardı. Yavaş yavaş biz Konya'da turşu çeşitliliğini arttırıyoruz. Bunu da nasıl yapıyoruz? Mesela bu sene karpuz turşusu kurduk. Ejder meyvesinin turşusunu kurduk şu anda tezgahımızda yok ama gelecek inşallah en yakın zamanda. En çok tüketilen turşuları da söylemek gerekirse; salatalık turşusu, biber turşusu bunlar zaten bildiğimiz genel turşular. Bunun yanında da bamya turşusu şu an için tercih edilen turşular doğal antibiyotik dediğimiz sarımsak zaten o yüzden dolayı çok tercih ediliyor. Bir de kış ayları yaklaşıyor, hastalıklar artmaya başladı. Bundan dolayı kış aylarında mümkün olduğunca turşu ve turşu suyu tüketilmesini istiyoruz, sağlık açısından. Geçen seneye oranla tabii ki ister istemez yani piyasanın gerektiği gibi fiyatlarda artış var. Turşularımız 75 liradan başlıyor fiyatlar” diye konuştu.

yeni-proje-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN