Libidoyu tavan yaptırıyor, bağırsaklara iyi geliyor! Faydasını duyan pazara koşacak: Bu meyve tam bir afrodizyak etkili

Libidoyu tavan yaptırıyor, bağırsaklara iyi geliyor! Faydasını duyan pazara koşacak: Bu meyve tam bir afrodizyak etkili

Hem bağırsak sağlığı için hem de cinsel sağlık için bu besin duyanları resmen şaşkına çevirdi. Hem tadıyla hem de faydalarıyla ön plana çıkarken bir yandan libidoyu yükseltiyor bir yandan da bağırsak sağlığını düzenliyor. Faydalarını duyunca koşa koşa pazara gideceksiniz…

Yunan aşk tanrıçası Afrodit’ten türetilen bir kelime olan afrodizyağın, kişinin videosunu yükselttiği düşünülen yiyecek ya da bir madde olarak karşımıza çıkıyor. Libidoyu yükselten yiyecekler afrodizyak olarak adlandırılırken çoğu yiyecek sağlıklı kan dolaşımına katkıda bulunuyor. Öte yandan hormonların dengelenmesine yardımcı olurken canlılığı arttırıyor. Söz konusu bu yiyecekler cinsel dayanıklılığı korurken aynı zamanda sindirime ve bağırsak sağlığına da iyi geliyor. Lakin kontrolsüz tüketim dikleri takdirde ruh sağlığını bozabiliyor.

yeni-proje-2024-02-15t153745-599.jpg

UZMAN İSİM ÖNERİYOR

Posta’da yer alan habere göre, Cinsel ilişki terapisti Kat Van Kirk , "Bu gıdalar yoluyla sağlanan ve cinsel organların sağlığını da iyileştiren besinler olma eğiliminde. Gıdaların vücut ısısı, kalp atış hızı veya fiziksel enerji gibi uyarılma hislerini artırdığı ve kendinizi daha çok cinsel ilişkiye girme isteği uyandırdığı söyleniyor” açıklamasını yaptı.

İşte o yiyecekler…

ÇİLEK

yeni-proje-2024-02-15t153805-684.jpg

Beslenme uzmanı ve ünlü şef Serene Poon, çilek tüketimine ilişkin olarak şunları söylüyor:

"Çilekler sağlıklı bir cinsel yaşamı destekleyebilecek besinler içeriyor. Bir bardak çilek, libidoyu artırdığı düşünülen bir besin olan C vitamininin önerilen günlük değerinin yaklaşık %149'unu içeriyor."

Öte yandan beslenme uzmanı Kyle Crowley ise, "Bunlar harika bir lif kaynağıdır; çalışmalar ayrıca çileklerin özellikle IBS semptomlarından muzdarip kişilerde bağırsak iltihabını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Çileklerinizi bitter çikolatayla kaplamak bağırsaklar için de faydalar sağlayabilir; bu tatlı ikram hem yüksek lif hem de bağırsak astarına yardımcı olacak bir dizi antioksidan içerir" diyor.

ÇİKOLATA

yeni-proje-2024-02-15t153945-457.jpg

Çikolata, herkesin bildiği üzere seratonin salgılanmasına yardımcı olan bir besindir. Vücutta seratonin salgılanması iyi bir ruh haline yardımcı olur. Çikolata sadece seratonin salgılamasıyla değil aynı zamanda bağırsak dostu olmasıyla da bilinen bir afrodizyaktır. Cinsel Tıp Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, her gün çikolata yemenin kadınların cinsel arzusunu artırdığını bile ortaya çıkarıyor; bu, çoğu kişinin son zamanlarda eksik olduğunu bildirdiği bir durum.

İNCİR

yeni-proje-2024-02-15t153850-501.jpg

Beslenme uzmanı Lisa Richards da Byride'a "İncirdeki amino asitler (bitki bileşikleri) afrodizyak görevi görüyor" dedi. Uzman, amino asitlerin üreme için gerekli cinsel ilişki hormonlarının üretimini desteklediğini ve "dayanıklılığı artırdığının da bilindiğini" açıkladı.

Öte yandan incirin bağırsaklar için önemli olduğunu söyleyen Crowley, "İncirler, bağırsak bakterilerine beslenecek prebiyotikler sağlayan ve sindirim sağlığını iyileştiren liflerle dolu" açıklamasında bulundu.

ACI BİBER

yeni-proje-2024-02-15t153834-614.jpg

Acı biber bağırsak bir yorumunu nötralize eden bir besindir. Öte yandan cinsel yaşam için de etkileri vardır. Bu konuyla alakalı açıklamalarda bulunan uzman isin Van Kirk, "Karıncalanma hissi yaratıyor ve aynı zamanda adrenalin olarak da bilinen epinefrin ve vücudun doğal uyuşturucuları olan endorfin salınımını artırıyor" diyor.

İçerisinde bol miktarda antioksidanlar ve kapsaisin bulunduran biber bedensel duyguları ve kan akışını geliştirmesiyle biliniyor. Öte yandan kapsaisin maddesinin testosteron seviyelerini arttırdığı ve libidoyu yükselt diye söyleniyor.

Crowley ise biberin verdiği faydalara ilişkin olarak, "Acı biber sadece afrodizyak görevi görerek vücuttaki duyuları ve kan akışını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda bağırsaklarınıza da fayda sağlıyor. "Ölçülü olarak tüketildiğinde, biber özütü, iyi bakteri sayısını artırarak ve dolayısıyla hastalığa neden olan bakteri sayısını azaltarak bağırsak sağlığını iyileştirebilir” açıklamasında bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN