Memorial Sağlık Grubu: Kadınlar omuz omuza

Memorial Sağlık Grubu: Kadınlar omuz omuza

Memorial Sağlık Grubu, hayatı tek başına omuzlayan kadınlarımızı istihdam ederek iş yaşamına kazandırmak ve gelecek kurmalarına yardımcı olmak için toplumsal farkındalık oluşturacak “kadınlar omuz omuza” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

‘Kadına değer’ teması ile temellerini oluşturulan “kadınlar omuz omuza” sosyal sorumluluk projesiyle; herhangi bir nedenle toplumdan uzaklaşmış, mesleği olmayan, yaşamını tek başına sürdürmeye çalışan, barınma ve hayatını sürdürebilme için yardıma ihtiyaç duyan, eğitim hakkından mahrum kalmış kadınlar topluma kazandırılacak, iş yaşamına adapte olabilmeleri için onlara destek olunacak.

ÜNLÜ İSİMLERDEN BÜYÜK DESTEK

Sinema, televizyon, müzik ve moda dünyasından pek çok ünlü ismin kadına destek mesajlarının yer aldığı fotoğraflarla, zorlu bir hayat mücadelesi içindeyken yolları Memorial ile kesiştikten sonra yeni bir yaşama kavuşan kadınlarımızın fotoğraflarından oluşan sergi umudun her koşulda daima var olması gerektiğinin açık bir göstergesi niteliği taşıyor.

Bugün Zorlu Perfomans Sanatları Merkezi’nde lansmanı gerçekleştirilen “kadınlar omuz omuza” projesine destek veren isimler ise şöyle:

Açelya Akkoyun, Ahu Sungur, Aslı Tandoğan, Atiye, Aydilge, Belçim Bilgin, Bennu Yıldırımlar, Berfu Yenenler, Buse Sinem İren, Cansu Kurtçu, Deniz Türkali, Dicle Doğan, Fatma Karanfil, Fatma Turgut, Gonca Vuslateri, Göksel, Günseli Kato, Hale Soygazi, Hande Subaşı, İpek Bilgin, Özge Borak, Öznur Serçeler, Pınar Altuğ Atacan, Rozet Hubeş, Selda Alkor, Suzan Kardeş, Suzan Şen, Sümeyye Aydoğan, Tanju Babacan, Zara, Zeynep Beşerler.

İyi Niyet Derneği ve Memorial işbirliği ile gerçekleşen, yapımcılığını Zuhal Ceran’ın gerçekleştirdiği “Kadınlar Omuz Omuza”projesinin çekimlerini fotoğraf sanatçısı Cengiz Dikbaş, moda tasarımcılığını ise Tanju Babacan yaptı.

KADIN DOSTU ŞİRKETLER ARASINDA ÖNCÜ KONUMDAYIZ

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, “kadınlar omuz omuza” projesinden yola çıkarak, kurumun kadın istihdamına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Kadınlar Omuz Omuza projesi ile önemli bir kadın istihdamı hareketi başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Memorial kadın dostu şirketler arasında yıllardır öncü konumda olan bir kurum. Grubumuzdaki 7 bin 500 çalışanımızın yaklaşık 5 binini kadınlar oluşturuyor. Yöneticilerimizin ise, yüzde 61’i şef üstü, yüzde 44’ü de müdür ve üstü düzeyde kadın yöneticilerden oluşuyor. Bizler halen bu oranları daha da geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Fırsat eşitliğine inanan bir kurumuz ve tüm süreçlerimizi bu doğrultuda planlıyoruz. İşe alımlarda kadınların handikaplarını giderecek şekilde alımlar planlamalar yapıyor, annelik, eş olma gibi durumları dikkate alarak kreş imkanı, annelik izinlerini uzatabilme olanakları sunuyoruz. Farklı şehirlerden gelip İstanbul’da çalışmak zorunda kalan kadın çalışanlarımıza lojman imkanı sağlıyoruz. Her zaman kadın dostu bir kurum olan Memorial, şimdi de hayatın tüm zorlukları ile mücadele eden kadınlarımıza meslek edindirerek, onların mentörlerle işe tutunmalarını sağlayıp, yanlarında olacak.

Ünlülerin mesajları şöyle;

Açelya Akkoyun: Ben kendimi doğurmaya karar verdim. Ayrıştığımız her şey bizim cezamızdır. Bizim içinde beni bulmak bizim görevimizdir. Beni doğurmak da yolculuğumuzdur.

Ahu Sungur: Aslolan hayattır ve kadın hayattır.

Aslı Tandoğan: Zincirin en güçlü halkası kadındır.

Atiye: Toplumun mihenk taşı kadındır. Güçlü kadınlar güçlü toplumlar yaratır.

Aydilge: Yıldızlar karanlıktan korkmaz, kadınlar da…

Belçim Bilgin: Bu çemberde “ben” yok "biz" var, önyargılarını kır, özgürleş!

Bennu Yıldırımlar: Çağdaş toplumların varlığı, yaşamın her alanında özgürlüğü desteklenmiş kadın ve erkekle mümkündür.

Berfu Yenenler: Kadın özgürleştikçe toplum özgürleşir.

Buse Sinem İren: Kadın yaşamın temelindeki topraktır.

Cansu Kurtçu: Kadının gülüşü geleceği aydınlatır.

Deniz Türkali: Kadınlar yalnız değilsiniz. Unutmayın, kadın kadının yurdudur.

Dicle Doğan: Deneyimlediğiniz hiçbir bilgiyi sahiplenmeyin.

Fatma Karanfil: Erkek! Tabi eğer adam gibi adam değilsen, sana soruyorum. Sen dünyaya nasıl geldin? Bir kadının bedeninde beslenerek... Annenin kucağında korunarak... Nedir senin bu kadınlara olan nefretin? Kendine sor! Sadece sen kendini adam edebilirsin.

Fatma Turgut: Kendine inanan, güçlü kadınlar bu toplumun en parlak taşlarıdır.

Gonca Vuslateri: Yaratıcıdır kadın, yaratılmış değil…

Göksel: Kadın gücünün özgürce yeşerdiği topraklar, güçlü ve mutlu toplumlar yaratır.

Günseli Kato: Kadın, yeni nesilleri oluşturan ve yetiştiren ilk öğretmendir.

Hale Soygazi: Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.

Hande Subaşı: Kadının güç verdiği toplum, geleceğe sağlam adımlarla yürüyecektir.

İpek Bilgin: Sevgisiz ya da sevgili erkekler, öldürücülüğünüzü konuşuyoruz. Gurur duyuyor musunuz?

Özge Borak: Acıyı yok sayma! Aksine içinden geç acının... Seni güçlü “sen”e götürecek kapı o yolda... Şimdi ayağa kalk ve dimdik yürü... Hadi çok yaşa, geze toza!

Öznur Serçeler: Eğitimle desteklenmiş kadın, toplumun en büyük zenginliğidir.

Pınar Altuğ Atacan: Kadın varsa hayat var!

Rozet Hubeş: Toplumsal kalkınmanın sağlanmasında kadının gücü, aklı ve fikirleri yer almalıdır. Kadının yeşerttiği toplum, nefes aldıracaktır.

Selda Alkor: Aydınlık gelecek, kadının yansıttığı ışıktır.

Suzan Kardeş: Her kadın bir annedir.

Suzan Şen: Eğitimle güçlendirilmiş kadınlar, güçlü toplumlar, mutlu yarınlar demektir.

Sümeyye Aydoğan: Sen ışıksın, kadınsın, parılda...

Tanju Babacan: Sadece geride bırakacaklarını önemse ve an’da kal.

Zara: Kadın ışığını sevgiden alır.

Zeynep Beşerler: Kadının özgür gelişimini destekleyen toplum, yeniden şekillenir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN