Migreniniz tuttuysa ilaç içmeden önce bunu deneyin! Bir tutamı gözlere kadar vuran ağrıyı çekip alıyor

Migreniniz tuttuysa ilaç içmeden önce bunu deneyin! Bir tutamı gözlere kadar vuran ağrıyı çekip alıyor

Migren ağrınız tuttuğunda hemen ilaca başvurmak yerine önce bunları deneyiniz. Yalnızca bir tutama göze kadar vuran tüm ağrıyı söküp atıyor. İşte migren ağrılarına iyi gelen o yöntem…

Pek çok kişinin yaşadığı baş ağrısı yaşam kalitesine büyük ölçüde etkileyen problemler arasında yer alıyor. Ansızın gelen migren atakları stres ve bölünen uyku ile tetiklenirken dönem dönem başlayan ağrılarınızı geçirmek için uygulayabileceğiniz pek çok farklı doğal yöntem bulunuyor. Hemen ilaç içmek yerine doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. İşte migren ağrılarına iyi gelen o yöntem…

MİGRENE NE İYİ GELİR?

Ense, göz çevresi ve şakaklarda oluşan şiddetli ağrı migren ağrısı olarak tanımlanmaktadır. Hem kadınlarda hem de erkeklerde hayatı olumsuz etkileyen bir ağrı olarak bilinen migren ataklarının önüne geçmek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor. Doktora başvurduktan sonra size uygun tedavi seçeneklerini uygulayın doğal tedavilerden de yararlanabilirsiniz.

migren.jpg

MİGRENE NE İYİ GELİR? EVDE 13 BİTKİSEL ÇÖZÜM

aslan-pencesi.jpg

1) Aslan Pençesi

Baş ağrılarına iyi gelen aslan pençesi kan dolaşımını düzenleyip damarları rahatlatmaktadır. Çay halinde tüketildiğinde migren ilacı görevini görmektedir.

papatya-suyu.jpg

2) Papatya

Antioksidan içeriği yüksek olan papatya içerisindeki mineraller ile birlikte vücudu rahatlatmaktadır. İster papatya çayı tüketin isterseniz de papatya yağı ile şakaklarınıza masaj yaparak migrene ataklarının önüne geçebilirsiniz.

lavanta.jpg

3) Lavanta

Ferahlatıcı kokusu ile birlikte migrene iyi gelen lavanta gece uyurken uykunuzu düzenlemeye yardımcı oluyor. Strese bağlı migrende kullanılabilecek doğal yöntemler arasında yer almaktadır.

limonlu-su.jpg

4) Limonlu Ilık Su

Ani baş ağrısı ya da migren ataklarına hızlı çözüm arayanlar C vitamini yüksek özelliği bulunan limon ile suyu karıştırarak migren ataklarını azaltabilir. Damarları rahatlatan ılık su limonun da etkisiyle ağrılarınızı hafifletecektir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin dikkatli kullanması gerekmektedir.

biberiye-suyu.jpg

5) Biberiye

Migrene iyi gelen tedavilerden biri de biberiye olarak biliniyor. İbrahim Saraçoğlu'na soranların aldığı ilk yanıt olan biberiye sabah akşam çay olarak tüketildiğinde migrene iyi gelen doğal ilaç olarak görülmektedir.

melisa-cayi.jpg

6) Melisa Çayı

Türkiye'de en sık tüketilen çaylar arasında yer alan melisa, migren ataklarına da iyi geliyor. Migren ağrısı nedeniyle şiddetli olan baş ağrılarınızı Melisa çayı ile azaltabilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandırıp damarlardaki pıhtılaşmayı önleyen Melisa çayı migren ataklarına da iyi geliyor.

zencefil-shot.jpg

7) Zencefil

Zencefilin kas ve kemik ağrılarını dindirme özelliği bulunurken antiseptik özelliği ile de migren ataklarına iyi gelmektedir. Uykuları düzenleyen zencefil kas ağrılarını azalttığı için migren ataklarında kullanılmaktadır. Toz zencefil ile yapılan bitki çayları migren şikayetlerini en aza indiriyor.

nane-yagi-1.jpg

8) Nane

Mentol ve nanenin ağrı kesici özelliği olduğu bilinirken evde yapabileceğiniz en basit migren ilaçlarından biri olarak karşınıza çıkmaktadır. Migren ataklarının önüne geçmek için nane çayından veya nane yağından yararlanabilirsiniz. Şakaklara yapacağınız masaj ile birlikte migren ataklarının önüne geçebilirsiniz.

yesil-cay.jpg

9) Yeşil Çay

Bitkisel bir ağrı kesici olarak bilinen yeşil çay antioksidan özelliği ile birlikte migren ağrısı yaşayanların ilk başvurduğu çözümlerden biri oluyor. Baş ağrısını kısa sürede hafifleten yeşil çay vücudu gevşeterek ağrıları azaltmaktadır.

ihlamur.jpg

10) Ihlamur

Hasta olduğumuzda ilk olarak tüketilen çaylardan biri olan ıhlamur günde 2 fincan tüketildiğinde migren ağrılarını da azaltmaktadır. Bağ ve gözleri yoran migren ağrısına hafifletmek için Ihlamur çayından yararlanabilirsiniz.

uzum-suyu.jpg

11) Üzüm Suyu

Migren hastalarının evinde bulundurması gereken en önemli içeceklerden biri olan üzüm suyu bir bardak tüketilmesi durumunda migren ataklarını azaltmaktadır.

okaliptus-yapi.jpg

12) Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağından bir iki damla alıp ense ve şakaklarınıza masaj yaptığınızda migren ağrılarını hafifleyecektir. Banyo suyunun içerisine ya da Bulunduğunuz odada okaliptüs yağı bulundurmanız doğal ağrı kesici görevi görmektedir.

kahve-cesidi.jpg
​​​​​​​

13) Kahve

Migren ağrılarını hafifletmek isteyen kişilerin kahve tüketmesi önerilmektedir. Ancak fazla tüketilmesi migreni geçirmek değil tetikleyen unsurlar arasında da yer alıyor. Bu nedenle fazla kahve tüketen kişilerde görülen migren ataklarının nedeni de kahve olarak görülebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN