Mutluluğun formülü bulundu: Bunları yaparak mutsuzluktan kurtulun! Depresyona karşı altın değerinde 5 öneri

Mutluluğun formülü bulundu: Bunları yaparak mutsuzluktan kurtulun! Depresyona karşı altın değerinde 5 öneri

Depresyon, devamlı mutsuz olma durumu ve ilgili eksikliğine sebep olan bir duygudurum bozukluğu. Gündelik işleri uygularken problem yaşayabilir ve bazı zamanlarda hayatın yaşamak için anlamsız olduğunu bile düşünebilirsiniz. Depresyon bir acizlik değildir ve bu durumdan kolay bir biçimde kurtulmak zor olabilir. Fakat depresyon riskine karşı bazı metotlar uygulayabilirsiniz. İşte, depresyondan korunmak için yapılması gerekenler...

Hayattan artık keyif almama, mutsuzluk, durduk yere kötü hissetme, ağlama nöbetleri ve enerji düşüklüğü depresyon gibi ruhsal bozukluk durumunun habercisi olabilir. İnsanların hayat kalitelerini düşüren ve yaşamdan beklentilerini görmezden gelen depresyondan kurtulmak için gündelik hayatta bazı davranışlarınızı ve bakış açınızı değiştirmekle mümkün.

DEPRESYONA GİRMEMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

'KUSURSUZ HAYAT' DÜŞÜNCESİNDEN VAZGEÇİN

Her şeye sahip olduğunuz, daha çok para kazandığınız, daha pahalı yerlere gidebildiğiniz vs. gibi hayallerle kafanızda oluşturduğunuz kusursuz hayattan vazgeçin. Çünkü nasıl yaşadığınız sadece sizin seçimlerinizle şekillenir. Bu sebeple kusursuz hayat hayalleri yerine içinde bulunduğunuz yaşamdan en iyi şekilde faydalanmaya bakın.

ŞİMDİYE ODAKLANIN

Anda kalmak, mutlu bir hayat için temel dinamiktir. Çünkü içinde bulunduğunuz ana odaklanmak, hayatınızın kıymetini bilmenizi sağlar. Bu sebeple geçmiş hatalar ya da gelecek korkularından uzaklaşın. Düşünceleriniz sizi üzmesine izin vermek yerine, şimdiki mutlulukları yaşamayı seçin.

KENDİNİZLE BARIŞIN

Mükemmelliyetçi olmak çoğu zaman iyi bir karakter özelliği gibi görünse de aslında yorucu olabilir. Çünkü sürekli daha iyiye odaklanmak anı kaçırmanıza neden olur. Yani, "En iyi olacağım" demek yerine kendinizi olduğunuz gibi kabul ederek daha ileriye gitmeye odaklanın. Böylece mükemmelliyetçiliğin yükünü omuzlarınızda taşımak zorunda kalmayacaksınız.

HAYATIN TADINI ÇIKARMAYI ENGELLEYEN DETAYLARI FARK EDİN

Yaşamınızdan keyif almıyor olmanızın temel nedeni beklentiler. Sürekli farklı bir şeyler aramak, sizin iyi giden şeyleri görmenizi engellerken olması gerektiğine inandıklarınıza yönlendirir. Bu sebeple mutsuz ve keyifsiz biri olmak yerine beklentilerinizi gözden geçirin.

ELİNİZDEKİNİN DEĞERİNİ BİLİN

Sahip olduklarınızın kıymetini bilmedikçe tatmin olma duygunuzu kaybediyor olabilirsiniz. Bu nedenle sahip olduğunuz en ufacık şey için bile şükretmek küçük mutlulukların tadına varmanızı sağlayabilir. Çünkü sahip olduklarınızın farkında olmak, hayatta iyi şeyler yapmanıza yardımcı olur ve size ilerlemek için gerekli ilhamı sağlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN