Ne üzüm ne dut pekmezi! Her sabah bir kaşık yiyen o derdin arkasından el sallıyor: Bakın ne işe yarıyor?

Ne üzüm ne dut pekmezi! Her sabah bir kaşık yiyen o derdin arkasından el sallıyor: Bakın ne işe yarıyor?

Herkes üzüm ve dut gibi pekmez çeşitlerini biliyor ancak bu pekmezin faydalarını konuşan yok. Sağlık için en şifalı besin içeriğine sahip olan besinler arasında yer alan hurmanın pekmezinden her sabah bir kaşık yiyen o derdin arkasından el sallıyor. İşte, çeşitli faydaları bulunan hurma pekmezi…

Hurma Türkiye’de genellikle kurutulmuş şekilde kullanılmaktadır. İnsan sağlığı için en güçlü vitamin, mineral ve antioksidanlara sahip olan hurmanın tüketimi oldukça önemlidir.

Hurma sağlık için birçok fayda sağlarken hurmadan yapılan pekmezin de sağlık üzerinde inanılmaz etkileri bulunuyor. Özellikle sabahları aç karnına tüketilen hurma pekmezi, vücutta önemli değişiklikler sağlıyor. Peki hurma pekmezi neden tüketilmeli? Hurma pekmezinin faydaları nelerdir? İşte cevabı…

hurma-pekmezi-faydalari-1.jpg

HURMA PEKMEZİNİN FAYDALARI

Hurma pekmezi, yüksek miktarda doğal şeker içerdiği için hızlı bir enerji kaynağıdır. Ayrıca içeriğindeki lifler sayesinde sindirimi de düzenlemeye yardımcı olur.

Hurma pekmezinin içerisinde bol miktarda demir, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri vardır. Bu da vücudun ihtiyaç duyduğu bu vitaminleri en sağlıklı şekilde almayı sağlar. Ayrıca bu vitamin ve mineraller enerji üretimini artırır, kemik sağlığına destek olur, kasları güçlendirir ve sindirimi düzenler.

hurma-pekmezi-faydalari-2.jpg

Hurma pekmezinin en bilinen ve etkili faydası ise bağışıklığı güçlendirmesidir. Bunun temel nedeni ise içeriğindeki doğal antioksidanlardır.

Hurma pekmezinin bir diğer özelliği ise anti-bakteriyel olmasıdır. Eğer vücudunuzda mikroplardan kaynaklı enfeksiyon sorunu varsa hurma pekmezi yiyerek o derde veda edebilir ve yaralarınızın kolayca iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra hurma pekmezinin kalp sağlığını koruyucu ve güçlendirici etkisi de bulunmaktadır.

EDİTÖRÜN NOTU: Bu haberde yer alan bilgiler genel bir bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etki ile karşı karşıya kalmamak için tüketmeden önce uzmanına danışınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN