O aşı kanseri kökünden kazıyor mu? Ünlü sanatçı son umut olarak ona başvurdu... Herkes aynı soruyu soruyor

O aşı kanseri kökünden kazıyor mu? Ünlü sanatçı son umut olarak ona başvurdu... Herkes aynı soruyu soruyor

Günümüzün en korkutucu ve yaygın olarak görülen hastalıklarından biri olan kanserin halen tam anlamıyla tedavisi bulunabilmiş değil. Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan ve tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamlayan Tanyeli, tedavisi için Küba'ya gideceğini duyurmuştu. Nedeni ise o aşı ile kanserden kurtulmak. Peki aşılar kanseri kökünden geçiriyor mu? Onkoloji Uzmanı Dr. Tayfun Hancılar merak edilen soruyu yanıtladı. İşte detaylar...

Pankreas kanseriyle savaşan ve belli tedaviler gören ünlü sanatçı Tanyeli, geçtiğimiz günlerde tedavisi için Küba'ya gideceğini duyurmuştu. Küba'ya gidecek ünlü isim orada aşı tedavisi olacağı belirtildi. Gelen haber sonrası herkes 'Aşılar kanseri geçiriyor mu?' sorusunu araştırmaya başladı. Onkoloji Uzmanı Dr. Tayfun Hancılar aşı tedavisi ile ilgili en ufak detayı anlattı. Kanser tedavisinde yeni dönem başladı.

O AİŞI KANSERİ GEÇİRİYOR MU?

İnsanlar tarafından en çok korkulan hastalıklardan biri olan kanserin 200'den fazla türü olduğu biliniyor. Çoğu kişi kanserden dolayı farklı yöntemlere başvururken Küba'nın uyguladığı işlem bambaşka. Daha önce halk müziği sanatçısı Arif Sağ ve yapımcı Armağan Çağlayan akciğer kanseri tedavisi için Küba'ya gitmişti. Geçtiğimiz günlerde ise bir zamanların en ünlü oryantali Tanyeli pankreas kanseri tedavisi için Küba’ya gideceğini açıkladı. Peki Küba'da nasıl bir kanser tedavisi uygulanıyor? Aşı ile kanser geçiyor mu? Onkolojisi Uzmanı Dr. Tayfun Hancılar merak edilen soruları tek tek yanıtladı.

ghhhg-9.jpg

Küba'da uygulanan kanser tedavisine değinen Dr. Tayfun Hancılar, "Kanser tedavisi radyoterapi, immünoterapi, kemoterapi tedavileriyle birlikte büyük bir alanı kapsıyor. Bunların hepsine bakarsak tabii ki teknolojik olarak ve ilaç çeşitliliği açısından Türkiye Küba’ya göre daha ileri durumda. Radyoterapide kullanılan cihazlarımız, akıllı ilaç ve immünoterapi ilaç seçeneklerindeki çeşitlilik açsından da daha ileride. Küba'da ise onkoloji merkezleri muhtemelen ambargolar nedeniyle teknolojik olarak Türkiye’deki kadar donanımlı değiller. Ancak Küba’da uzun yıllardır bizden farklı olarak eş değer (biosimilar) ilaç ve aşıya daha fazla yatırım yaptılar ve bu alanda ciddi ilerlemeler gösterdiler." dedi.

BELLİ AVANTAJLAR SAĞLIYOR"

Aşıların her hasta için kullanılamayacağının altını çizen Uzm. Dr. Hancılar, "Küba'daki aşı ve ilaçların hiçbiri hastalığı ortadan kaldıran ya da tamamen iyileştiren bir şey değil. Diğer ilaçlar gibi belirli tedavilere eklendiğinde belli yaşam avantajı sağlayan ilaçlar. Dünyada Küba’daki aşı ve ilaçların kanseri önlediği ya da yok ettiğine dair inanışlar var ama bu maalesef şu an için doğru değil. Aşı normalde bir hastalığa yakalanmamak için yapılır ama bunlar ileri evre kanser hastalarında kullanılan ilaçlar. Bu nedenle aşı deyimi tam doğru değil. Şu anda Roswell Park ve Küba Cimavax adındaki Küba ilacını akciğer kanseri riski yüksek kişilerde denemeye başladı. Bu çalışma olumlu sonuç verirse o zaman gerçek anlamda koruyucu bir kanser aşısından söz edebileceğiz. Ancak şu an için Küba aşılarının kanser olmayı engellediği yönündeki söylemler yanlış. Biz de Türkiye’de bazı hastalarımızda bu ilaçlar kullanıldığında olumlu sonuçları aldık. Ancak asla standart kanser tedavilerini bıraktırıp sadece Küba yöntemleriyle tedavi yapmadık." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN