O iki baharatı birbirine karıştıran düz duvara tırmanıyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan sizi uçuracak tarif

O iki baharatı birbirine karıştıran düz duvara tırmanıyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan sizi uçuracak tarif

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu sefer ezber bozan reçetesi ile herkesi ters köşe yaptı. Öyle bir öneride bulundu ki deneyenler düz duvara tırmanacak. Her yemekte kullandığımız bu iki baharatı karıştırın ve anında enerjiniz 4 katına çıksın. Bir kaşık yemeniz yeterli, fazlası riskli olabilir. İşte Osman Müftüoğlu'ndan ilişkinizi uçuracak tarif...

İlişkilerde bir türlü istediğiniz enerjiyi yakalayamıyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tarafından önerilen bu karışım ile düz duvara tırmanacaksınız. Yemeklerde sıklıkla kullanılan bu iki baharatı karıştırın ve etkisini anında görün. Hiç görmediğiniz enerjiyi bir gecede yakalayın. Şimdiden uyaralım sakın fazla tüketmeyin. Hazırsanız Osman Müftüoğlu'nun sizi uçuracak tarifini veriyoruz...

BU KARIŞIM İLE DÜZ DUVARA TIRMANACAKSINIZ

Bazı rahatsızlıkları dile getirirken utanabiliyoruz. Bunlardan biri olan cinsel isteksizlik her yaşta görülebilen genetik bir hastalıktır. Sizin de bu şikayetiniz varsa mutlaka bu karışımı denemelisiniz. Osman Müftüoğlu tarafından önerilen bu besin ile düz duvara tırmanacaksınız. Tek kaşık ile vücudunuz baştan aşağı enerji ile dolacak. Hazırsanız merak edilen tarifi veriyoruz.

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN GİZLİ TARİFİ

Osman Müftüoğlu tarafından hazırlanan bu karışımı hazırsanız veriyoruz. Karabiber ile zerdeçalın gücünü birde böyle test edin:

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Su

HAZIRLANIŞI

İlk olarak 1 tatlı kaşığı karabiberi kaseye atın. Ardından 3 tatlı kaşığı zerdeçalı içine atın. Ilık bir su boşaltın ve karışımı karıştırın. Ardından bu her sabah için. Bu sayede tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip olacaksınız.

dfbdf-3.jpg

KARABİBERİN FAYDALARI NELER?

  • Karabiberin içeriğinde C ve A vitaminleri bulunur. Bunun yanı sıra potasyum, demir , magnezyum ve mineral de yer alır. Bu yüzden karabiber tüketimi kış aylarında virüslere karşı dayanıksız olan direnci yükseltir. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi kış hastalıklarının daha hafif geçirilmesinde yardımcı olur.
  • Göz sağlığı için en faydalı vitaminlerden biri A vitaminidir. Karabiberin içeriğinde de bolca A vitamini bulunduğu için göz sağlığına ve göz alerjilerine iyi gelir.
  • C vitamini yüklü olan karabiber antibiyotik etkisine sahiptir. Hastalıklara karşı kalkan görevi görür.
  • Vitamin ve mineral açısından zengin olan karabiber enerji verir, sindirim sistemini korur ve daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsak ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelir.
  • Karabiberin farklı tüketim şekilleri ile sağlığa farklı katkılar sunulabilir. Eğer zerdeçal ile karabiber karıştırılıp tüketilirse bu karışım sigarayı bırakma sürecinizde destek olur.
  • Kansere karşı koruma sağlar.
  • Metabolizmayı sağlıklı çalıştırır.
  • Cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
  • Saçta kepeklenme sorununa iyi gelir.
  • Stresi önler.

fgbgfbf-3.jpg

ZERDEÇALIN FAYADALARI NELER?

Birçok baharat türünde olduğu gibi zerdeçal için de uzun yıllardır devam eden bilimsel araştırmalar mevcuttur. Bu araştırmaların çok büyük bir kısmında zerdeçalın sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında fikir birliğine varılmıştır. Sofralarda sıklıkla kullanılan baharatlar arasında yer almasa da özellikle tavuk yemekleri ile birlikte sıklıkla kullanılan köri baharatına sarı rengini veren zerdeçaldır. Bu mucize baharat Güneydoğu Asya ile Hindistan gibi bölgelerde sarı renkli çiçeklere sahip bir bitkinin köklerinden elde edilir. Güçlü antienflamatuvar ve antioksidan özellikleri bulunan zerdeçal, Hindistan'da geleneksel bir tedavi yöntemi olan Ayurveda'da da sıklıkla kullanılır. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tüm bireyler günlük olarak 1-2 kaşık zerdeçal tüketerek bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir ve enfeksiyon hastalıklarını daha kolay atlatabilir. Yoğurtlu zerdeçalın faydaları, toz zerdeçalın faydaları gibi pek çok konu zerdeçal tüketmeyi düşünen bireylerin merak ettiği konular arasındadır. Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi daha sağlıklı bir seçenektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN