O tarihte grip olmayan kalmayacak! Uzmanlar gribin zirve yapacağı zamanı açıklayarak uyardı

O tarihte grip olmayan kalmayacak! Uzmanlar gribin zirve yapacağı zamanı açıklayarak uyardı

Kış aylarının gelmesiyle hastalıklar yayılmaya başladı. Bu kapsamda ise o tarihten itibaren grip olmayan kimse kalmayacak! Uzmanlar tek tek uyararak gribin zirve yapacağı zamanı açıkladılar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Aşırı sıcak havaların etkisini kaybetmesiyle yağmurlu havalar ülke genelinde kendini göstermeye başladı. Bununla beraber grip gibi enfeksiyonlarda çoğalmaya başladı. Özellikle de kış aylarında sık sık karşılaşılan soğuk algınlıkları, solunum yolu enfeksiyonları ve grip gibi hastalıklarda endişe neden olmaya başladı. Bu kapsamda uzmanlar ise hastalıkların en çok yayılacağı döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte uzmanlardan önemli detaylar…

SAĞLIK ŞİKAYETLERİ ARTMAYA BAŞLADI

Havaların soğumasıyla beraber özellikle de bu mevsimlerde görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı şikayetler çoğalmaya başladı. Boğaz, burun, solunum yolları, sinüsler ve akciğerleri etkileyen bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklar olarak tarif edilen üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki bu artış insanları da endişe sürükledi.

o-tarihte-grip-olmayan-kalmayacak-uzmanlar-gribin-zirve-yapacagi-zamani-aciklayarak-uyardi-3.jpg

Öte yandan okulların açılması hastalıkların bir anda daha da artmasına yol açtı. Dolayısıyla en çok da öğrenciler ve veliler hastalıklardan korunmanın yollarını arıyor.

HIZLI BİR YAYILMA SÖZ KONUSU

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi:

“Üst solunum yolu şikayetleriyle polikliniklere başvuruda artış var. Özellikle burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve kuru öksürük… Bunlara bir de kas eklem ağrısı ekleniyor. En çok çekindiğimiz hastalıklar grip ve koronavirüs… Bunlarda erken tanı önemli, çünkü bu tipteki üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı ilaçlarımız bulunuyor. Bu artışlar henüz en yüksek gücüne ulaşmadı ama ulaşacaktır. Özetle uçak havalandı, tam beklenen irtifaya çıkmadı…”

o-tarihte-grip-olmayan-kalmayacak-uzmanlar-gribin-zirve-yapacagi-zamani-aciklayarak-uyardi-2.jpg

HAVALARIN SOĞUMASIYLA DAHA DA ARTACAK

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Funda Timurkaynak ise havaların soğumasının hastalıkların artmasına etki edeceğini ifade ederek, “Bu doğal ve beklenen bir süreç. Havaların daha da soğumasıyla daha da artacaktır. Grip, influenza ve koronavirüsün yeni varyantı en sık karşımıza çıkması beklenen viral etkenler” dedi.

HASTALIKLARDA EKİM AYI İTİBARİ İLE ARTIŞ BEKLENİYOR

Prof. Dr. Timurkaynak, “Maske kullanımının koronavirüs dönemindeki gibi olmadığını göz önünde bulundurmak gerek. Kışın kalabalık ortamlarda bulunmalar ve toplanmalar artıyor. Ayrıca okullar da kaynak oluşturabiliyor. Bu nedenle okullardan evlere ve ailelere, ailelerden iş yerlerine şeklinde bir yayılım oluyor. Bu da solunum yolu enfeksiyonlarını artırıyor” ifadelerini kullandı.

o-tarihte-grip-olmayan-kalmayacak-uzmanlar-gribin-zirve-yapacagi-zamani-aciklayarak-uyardi-1.jpg

ARALIK AYINA DİKKAT!

Prof. Dr. Alper Şener ise bu kış aylarında hastalıkların artacağını söyleyerek, “Ağır seyrin 65 yaş üstü olacağını düşünüyorum. Özellikle gribin koronavirüsten çıktığımız ilk kış gibi artacağını söyleyebilirim. Sezonun Aralık’ta pik yapma ihtimali de çok yüksek…” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN