Öksürüğün "Ö"sü bile kalmıyor! Babaanneden kalma iksir: İlaç yerine bunu tüketin

Öksürüğün "Ö"sü bile kalmıyor! Babaanneden kalma iksir: İlaç yerine bunu tüketin

Kış aylarında artan soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlendirmek için birbirinden farklı yöntemler bulunuyor. Babaannelerin gizli iksiri öksürüğün “Ö”sünü bile yok ediyor. Renginin siyah olduğuna bakmayın bağışıklığı güçlendiriyor öksürüğü ve balgamı söküp atıyor. İşte öksürüğün doğal çözümü…

Kış aylarında gün yüzüne çıkan karaturp kızartma ya da haşlama gibi farklı yemek türleri ile tüketilebiliyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetiştirilen ve oldukça zengin bir İçeriğe sahip olan karaturp öksürük, balgam, soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarına iyi gelmektedir. Babaannelerin sır gibi sakladığı gizli iksir öksürüğü anında ortadan kaldırıyor. İşte öksürüğün doğal çözümü…

GİZLİ KARATURP TARİFİ

Kış aylarında sofralarda yer alan karaturp, zencefil, zerdeçal ve bal ile bir araya geldiğinde muhteşem bir şifa kaynağı haline dönüşüyor. Artan gribal enfeksiyonlar nedeniyle öksürükten dert yakınanlar tamamen doğal bir şekilde öksürük problemini ortadan kaldırıyor.

turp-oksuruk.jpg

Sivas'ta Çarşıbaşı Mahallesi'nde perakende sebze halinde esnaflık yapan Ferhat Çobanoğlu, babaannesinden gelen öksürük formülünü açıkladı. Soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısına iyi geldiğini belirten Çobanoğlu, doğal antibiyotik diyerek o sırrı paylaştı.

DOĞANIN MUCİZEVİ ANTİBİYOTİĞİ

Ferhat Çobanoğlu babaannesinin kendisine öğretti karaturp şifasını herkesle paylaştı. Karaturpun içerisine oyduktan sonra biraz zencefil ve zerdeçal ekleyerek üzerine bal koyduğunu belirten Çobanoğlu, doğal antibiyotik olan bu tarifin bademcik şişliği, öksürük, yutkunma sorunu gibi problemlere iyi geldiğini aktar.

bal-turp-oksuruk.jpg

Sürekli öksüren çocukların kullanabileceği bu tarifin detaylarını paylaşan Çobanoğlu, “Bu akşamdan yapılır, sabah kadar bardağın içerisine akar. Akan içilecek, bittikçe de takviye edilecek. Bu ilaç en az 50-60 senelik bir ilaç. Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN