Özellikle okullarda yayılıyor! Dünya alarma geçti, Türkiye'den ilk vaka çıktı! Yeni salgın çocukları buldu!

Özellikle okullarda yayılıyor! Dünya alarma geçti, Türkiye'den ilk vaka çıktı! Yeni salgın çocukları buldu!

Türkiye alarma geçti. Strep A alarmı tüm dünyayı paniğe sürüklerken İngiltere'de 10 çocuktan fazla ölümcül sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye'de 3 ilde görüldüğü düşünülen yeni virüsün birçok çocuğun Strep A nedeniyle menenjit olduğu belirtildi. Strep A bakterisi nedir, belirtileri nelerdir? İşte detaylar haberimizde

Alınan son dakika haberlerine göre İngiltere'de 10 çocuğun ölümüne neden olan Strep A bakterisinin ülkemizde İstanbul, Ankara ve İzmir'de görüldüğü tespit edildi. Birçok çocuk bu bakteriden ötürü yoğun bakımlık olurken strep A bakterisinden dolayı menenjit oldukları belirlendi. Bunun üzerine dünya geneli alarm sinyalleri verilirken Ankara Hacettepe Üniversitesi yoğun bakımda küçük çocuklar yer alırken çocukların sağlık durumları ise canlı yayında açıklandı.

BİR ÇOCUK YOĞUN BAKIMDA

Ankara'da küçük bir çocuk yoğun bakımda tedavi görürken henüz hastalığına ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Hastanenin önünde muhabirler bilgi almak için beklerken enfeksiyon hastalıkları bölümünün yoğun bakımında tedavi gördüğü öğrenildi.

Strep a bakterisi

ÇOCUKLAR İÇİN KRİTİK 24 SAAT

Çocuk hastalıkları uzmanları tarafından yapılan açıklamada ölümcül hastalığın olmadığını özellikle antibiyotikle bulaşma riskin 24 saat önlediğini açıklandı. Uzmanlar uyarılarda bulunurken bulaşma riskinin önlenmesi için tedbirler alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

STREP A NEDİR?

Boğazda ve deride görülen ve ölümcül sonuçları ortaya çıkaran bakteridir. Bu hastalık burun, boğaz ve akcigerlerde farklı hastalıklara da yol açar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN