Padişahlar ilaç niyetine içerdi! Bu çayın bir ölüme çaresi yok, içenin ne başı ağrıyor ne dişi

Padişahlar ilaç niyetine içerdi! Bu çayın bir ölüme çaresi yok, içenin ne başı ağrıyor ne dişi

Bu çay bir zamanlar padişahların ilacıydı! Şimdilerde çok az biliniyor. İçenin ne ağrısı kalıyor ne sızısı! Bir tek ölüm çaresi yok! Baş ağrısı, diş ağrısı... Her derde deva o çay...

Canan Karatay üstüne basa basa bu çayı önerdi. Osmanlı padişahları bu baharatın çayını ilaç niyetine içiyordu! Doğal ağrı kesici olan bu çay adeta mucizevi... Ağrıları yok eden doğal ağrı kesici her derde deva.

CANAN KARATAY O ÇAYI ÖNERİYOR

1-012.jpg

Ünlü doktor Canan Karatay, Osmanlı Padişahlarının da tüketerek sağlıklarını korudukları sumak tohumu çayını önerdi. Sumak tohumunun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerini anlatan Karatay, bu mucizevi çayın hazırlanışını da paylaştı.

SUMAK ÇAYININ KARACİĞERE FAYDASI

0x0-canan-karatay-acikladi-meger-cayi-da-yapiliyormus-bardak-bardak-iceceksiniz-osmanli-padisahlari-1690175296653.jpg​​​​​​​

Karaciğer, vücudumuzun temel işlevlerinden birini üstlenir ve sağlığımız için kritik bir organdır. İşte tam da burada, Osmanlı Padişahları tarafından "Padişah Baharatı" olarak kabul edilen sumak devreye girer. Sumak, karaciğerin işlevlerini destekleyen en etkili baharatlardan biridir. Adeta karaciğeri sıfırlayarak yeniden çalışmasını sağlar.

PADİŞAHLAR SEFERE ÇIKARKEN YANINDA BULUNDURUYORDU

2-018.jpg

Osmanlı Padişahları, her yemeğin yanında ve sefere çıktıklarında sumak yanlarında taşırlardı. Sumak, vücudu doğal bir ilaç gibi temizler ve yüzyıllar boyunca şifalı bir amaçla tüketilirdi.

TOKSİNLERİ TE​​​​​​​MİZLER, KALBİ KORUR

3-009.jpg​​​​​​​

Sumak, güçlü bir toksin temizleyicisidir ve bu nedenle yıllarca şifalı bir baharat olarak kullanılmıştır. Günümüzde, yemeklere ekşi bir tat katması için kullanılan sumak, karaciğer fonksiyonlarına büyük fayda sağlar.

Düzenli olarak sumak çayı tüketmek, karaciğerde biriken tüm toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Ancak sumak, çok güçlü bir toksin temizleyici olduğundan, hamilelerin tüketmemesi önerilir. Ayrıca haftada en fazla 3 ila 4 kez tüketilmesi tavsiye edilir.

Sumak, obezite sorununu ortadan kaldırarak toksinleri vücuttan atar. Kan dolaşımını dengeleyerek kalp ritmini korur ve damarlarda yağ birikimini önler.

Araştırmalar, vücuttaki oksidatif stresi azaltmanın en sağlıklı yollarından birinin sumak olduğunu göstermektedir. Sumak, antioksidanlar gibi vücut hücrelerini yeniler.

SUMAK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?​​​​​​​

Sumak çayı hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Bir çay bardağına bir tatlı kaşığı öğütülmüş sumak tohumu ekleyin.
  • Üzerine kaynar su dökün ve karışımı demlemeye bırakın.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar beklettikten sonra sumak çayınız hazır olacaktır.

Dilerseniz çaya 1 veya 2 damla kekik yağı da ekleyebilirsiniz. Ancak dikkatli olun, sumak çayını aşırı tüketmek mide yanması veya reflü gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN