Portakal suyuna bir kaşık pekmez eklemenin faydaları inanılmaz! Deneyen vazgeçemiyor, resmen doğal ilaç

Portakal suyuna bir kaşık pekmez eklemenin faydaları inanılmaz! Deneyen vazgeçemiyor, resmen doğal ilaç

Günlük hayatınızda kendiniz yorgun ve uyuşuk hissediyorsanız, enerjiniz asla yerine gelmiyorsa bu yöntem resmen tüm dertlerinizi çözecek. Portakal suyuna bir kaşık pekmez eklemenin faydaları görenleri şaşkına çeviriyor! Deneyen vazgeçemiyor, resmen doğal ilaç…

Sağlıklı bir vücut için en çok dikkat edilmesi gereken nokta tüketilen yiyecek ve içeceklerdir. Bu doğrultuda sağlıklı beslenme, takviye olacak içecekler tüketme daha dirençli ve kuvvetli bünyeler oluşturacaktır. Özellikle de C vitamini deposu olan portakal suyuna ekleyeceğiniz bir miktar pekmez resmen zıpkın gibi olmanızı sağlayacak. İşte detaylar…

DEMİR EKSİKLİĞİNİZİ GİDEREREK DAHA SAĞLAM BÜNYELERE ERİŞİN

Vücutta oluşan demir eksikliğinin başlıca nedeni yeteri kadar demir içeriği olan besinleri tüketmemektir. Demir eksikliği olan bir kişi, halsiz ve yorgun, normalden daha fazla üşüme, solgun cilt, çabuk yorulma ve nefes nefese kalma gibi sorunlar yaşayabilir. Öte yandan demir eksikliği kansızlık, kalp yetmezliği ve kalp büyümesi gibi ciddi hastalıklara da yol açabilir.

yeni-proje-4-003.jpg

Demir eksikliğini önlemek isteyen kişiler ilk olarak beslenme şekillerine dikkat etmelidir. Bu kapsamda demir bakımında zengin olan yiyeceklerin tercihi çok önemlidir. Bu yiyeceklerden en kuvvetlisi ise pekmezdir. Pekmez, bünyeyi zinde tutarken demir eksikliğini önlemekte oldukça işe yarar. Portakal ise demir emilimini artırarak aneminin iyileşmesine yardımcı olur. Hele ki pekmez ve portakal suyu birleşirse tam bir şifa deposu haline gelir.

PORTAKAL SUYU VE PEKMEZİN GÜCÜ

Portakal suyu ve pekmezi karıştırarak tüketmek vücuda yüksek oranda enerji sağlar. C vitamini açısından zengin olan portakal suyunu tükettikten sonra çay ya da süt içmemeye özen göstermelisiniz. Aksi halde içtiğiniz portakal suyu demir emilimi görevini başaramaz.

yeni-proje-5.jpg

PORTAKAL SUYU VE PEKMEZ KARIŞIMI YAPILIŞI

İlk olarak 2 adet portakalı ikiye bölün.

Ardından portakalların suyunu sıkın.

Sıktığınız portakal suyuna 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi ekleyerek karıştırın. Günde bir bardak tüketmeye dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN