Resmen doğal antibiyotik! Çocuklarınıza her sabah mutlaka bir kaşık yedirin: Kış boyu koruma sağlıyor

Resmen doğal antibiyotik! Çocuklarınıza her sabah mutlaka bir kaşık yedirin: Kış boyu koruma sağlıyor

Özellikle kansızlık ve öksürük gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen keçiboynuzu pekmezinin önemi kış geldikçe daha da çok artıyor. Uzmanlar tarafından düzenli tüketilmesine dikkat çekilen bu pekmez resmen doğal antibiyotik! Peki, keçiboynuzu pekmezi faydaları nelerdir? İşte, keçiboynuzu pekmezinin faydaları...

Akdeniz ikliminde yetişen çok fonksiyonlu bir meyve olan keçiboynuzunun; özünden, tohumundan, unundan farklı şekillerde faydalanmak mümkün. Süper gıda kategorisinde yer alan keçiboynuzunun besin değeri de oldukça yüksektir.

Yüksek oranda antioksidan, kalsiyum, lif ve B2-B3 vitaminleri içeren keçiboynuzu, düşük yağ ile sodyum içermesinden dolayı da tercih edilen bir besin kaynağıdır.

keciboynuzu-pekmezi-faydalari-2.jpg

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ FAYDALARI NELERDİR?

Keçiboynuzunda gallik asit ile flavonoid başta olacak şekilde 24 ayrı polifenol bileşik vardır. Bu da keçiboynuzunun hastalıklara karşı ne kadar koruyucu olduğunu kanıtlamaktadır.

Gallik asit ayrıca serbest radikalleri temizleyerek kanser hücrelerini de öldürmektedir. Keçiboynuzunda bulunan kalsiyum oranı sütün ortalama 3 katından daha fazla olduğu için günlük ihtiyacı da fazlasıyla karşılar ve kemik sağlığına iyi gelir.

keciboynuzu-pekmezi-faydalari-1.jpg

Yapılan araştırmalarda keçiboynuzunun; astım, alerji, bronşit, kolesterol, tansiyon, kanser, akciğer ödemi, kalp-damar ve karaciğer toksisitesine bağlı hastalıklar gibi tehlikelere karşı koruduğu ortaya çıkmıştır.

Bunların yanı sıra tannin içeren keçiboynuzu, doğal ishal kesicidir. Bu özelliğiyle özellikle çocuklarda çok fazla görülen ishale de faydalı olur. Tüm bu faydalarına bakıldığında çocuklar, yaşlılar ve yetişkinlerin düzenli olarak keçiboynuzunu tüketmeye özen göstermesi gerektiği de ortaya çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN