Saçtaki egzama, kepek ve kaşıntı artık tarihe karışıyor! 1 gecede hepsinin kökünü kazıyor!

Saçtaki egzama, kepek ve kaşıntı artık tarihe karışıyor! 1 gecede hepsinin kökünü kazıyor!

Bilindiği gibi saç dökülmesi, saç köklerinde oluşan egzama, kaşıntı ve kepek de en yaygın saç problemleri arasında. Bu durum oldukça rahatsız edici olup, saç köklerinde yara oluşumuna neden olabilir. Ancak, bu egzamadan doğal çözüm yolları ile kurtulabilirsiniz. Saç köklerinizin kuruduğunu ve kepek oluştuğunu fark ettiyseniz, saç derisini nemlendiren ve köklerin hava almasını sağlayan birçok doğal yağ bulunuyor. Bu yağları düzenli olarak saç diplerine masaj yaparak kaşıntıyı yok edebilirsiniz.

Sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlarınıza dikkat etmeniz gerektiği bir gerçek. Saçınızın sağlığı üzerinde beslenme, stres, yaşam şartları, bakım uygulamaları gibi faktörlerin doğrudan etkisi bulunmaktadır.

Saç diplerindeki egzama ve kaşıntı, en sık rastlanan saç sorunları arasında yer almaktadır. Saç diplerindeki kaşıntıdan kurtulmak için uzmana danışmanız tavsiye edilir. Ancak evde uygulayabileceğiniz doğal bakım yöntemleri ile de saç diplerindeki kuruluğu ve kaşıntıyı hafifletebilir, egzamadan kurtulabilirsiniz.

Bazı doğal yağlar bu konuda oldukça etkili. İçerdikleri vitamin ve mineraller ile saç köklerini nemlendirip, saçların hızlı bir şekilde onarılmasına yardımcı olmaktadırlar. Kökleri rahatlattıkları için kaşıntıyı hafifletirler ve saç köklerini besledikleri için dökülmeyi durdururlar.

1-014.jpg

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Üzüm çekirdeği yağı, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin ve saç çıkışını destekleyen yağlar arasında bulunmaktadır. Saç dökülmesini engellemesi ve kısa sürede saçların uzamasını sağlamasıyla tanınır. Bu sayede doğru ve düzenli bir şekilde kullanıldığında saçlarınızdaki farkı belirgin olarak fark edebilirsiniz.

BİBERİYE YAĞI

Biberiye yağı, saç büyümesini destekleyen özellikleri ile bilinir. Saç dökülmesini önlemeye, kafa derisindeki kan dolaşımını harekete geçirerek saç büyümesini desteklemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Ayrıca saçların erken beyazlamasını önlemede etkili olduğuna inanılır.

NANE YAĞI

Nane yağı, ferahlatıcı etkisi ile saç diplerini rahatlatıp nefes almasını sağlar. Saç çıkışını destekleyen yağlar arasında yer alır. Düzenli kullanıldığında saç köklerinin nefes almasını sağlar, kuruluk, kaşıntı, kepek ve pullanmayı engeller. Nane yağının içeriğindeki bileşenler saçlardaki kuruluğu önler ve kafa derisi sorunlarına iyi gelir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Kabak çekirdeği yağı, saç büyümesini destekleyen ve saç dökülmesini azaltan antioksidanlar, mineraller ve vitaminler bakımından zengindir. Saç kalınlığını ve yoğunluğunu iyileştirmeye yardımcı olan benzersiz bir amino asit olan cucurbitin içerir. Kabak çekirdeği yağını saç köklerine uygulayarak saç dökülmesini durdurabilirsiniz.

ARGAN YAĞI

Argan yağı, saç bakımı ve saç sağlığı konularında ilk akla gelen yağlardan biridir. Saç köklerini besler, saçların güçlü bir şekilde uzamasını sağlar. Saç dökülme probleminiz varsa, Argan yağı kullanabilirsiniz. Argan yağı, saç tellerini de onarır ve saçların kırılmasını engeller. Ayrıca Argan yağı, birçok yönden etkili olmasının yanı sıra, kolayca bulunabilir olması nedeniyle de ilgi çeker. Argan yağı saç diplerindeki egzama problemini de çözer, kafa derisini rahatlatır.

2-006.jpg

SUSAM YAĞI

Susam yağı, E vitamini bakımından zengindir. Saç dökülmesini durdurmak ve saçların hızlı uzamasını sağlamak için kullanılan doğal yağlardan biridir. Susam yağı, saç derisini besler ve kepek, pullanma gibi sorunları giderir. Saçın doğal nem dengesini korur, saç kırılmalarını engeller ve doğal bir parlaklık kazandırır. Susam yağını biraz ısıtın ve ılık olarak saç diplerine masaj yaparak sürün. Bir gece boyunca susam yağı ile saçınızı bekletin. Sabah uyandığınızda saçlarınızı susam yağından arındırın. Haftada 1-2 kez bu işlemi tekrarlayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, saçı canlandırma ve saç dökümünü engellemek için gerekli olan mineral ve vitaminlerle dolup taşmaktadır. Hindistan cevizi yağını saçınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın ve birkaç saat boyunca yıkamadan bekletin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN