Şarıl şarıl terleyenlere doğal çözüm! 1 damlası 24 saat etkili

Şarıl şarıl terleyenlere doğal çözüm! 1 damlası 24 saat etkili

Sıcak havalarda çok terlemekten ve kötü kokmaktan şikayetçi olanlar için doğal çözümler var. Deodoranların zararlarından korunmak ve ter şikayetini de ortadan kaldırmak için aslında çok doğal ve basit bir çözüm var: Elma sirkesi...

Yurdu etkisi altına alan sıcak havaların en büyük dezavantajlarından biri de çok fazla terlemek. Bazı insanlar çok terlemezken bazı insanlar ise genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak çok fazla terliyor.

Bunun getirdiği dezavantajların başında da kötü koku, sürekli kıyafet değiştirmek, değiştiremediği zaman sosyal açıdan olumsuzluklar yaşamak ve çok fazla tuz ve mineral kaybetmek gibi durumlar yaşanabiliyor.

asiri-terlemek.jpg

AŞIRI TERLEMEYE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Herkesin bildiği gibi terlemek vücudun doğal ve sağlıklı bir tepkisidir ve tamamen durdurmak asla sağlıklı değildir.

Ancak eğer aşırı terlemekten şikayetçiyseniz ve doğal çözümler arıyorsanız haberimizde size aşırı terlemeyi azaltan ve önleyen doğal yöntemleri anlattık.

İşte o yöntemler...

elma-sirkesi.jpg

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi güçlü bir antioksidandır. Antiseptik yani mikrop önleyici, antifungal yani mantar karşıtı ve anti bakteriyel yani bakteri karşıtı özellikleriyle elma sirkesi mükemmel bir deodorandır. Terlemenin meydana getirdiği kokunun sebebi nemle birleşen bakteri ve mantarlar olduüundan elma sirkesi kokuyu önlemede en iyi çarelerden biridir.

Nasıl uygulanır?

Uyumadan önce ılık bir duş alın ve vücudunuzu anti bakteriyel sabun veya jel ile yıkayın. Kuruduktan sonra terleme olan bölgelere pamuk ile elma sirkesini tampon şeklinde sürün. Giyinmeden önce sirkenin kurumasını bekleyin. Sabah uyandıktan sonra tekrar ılık duş alın ve terleme olan bölgelere vücut pudrası sürün. Elma sirkesini içerek de terleme problemini çözebilirsiniz. Bir bardak ılık suya 1 ya da 2 çay kaşığı kadar elma sirkesi ve biraz bal koyun. Hazırladığınız karışımı günde 1 bardak olmak üzere her gün içmelisiniz.

siyah-cay.jpg

SİYAH ÇAY

Halk arasında "hararet giderir" denilerek yaz günlerinde de sıkça tüketilen siyah çay, aşırı olmamak kaydı ile tüketildiğinde terlemeyi önleyici bir etkiye sahip. Siyah çay içerisinde bulunan asitler ve anti bakteriyel özellikleri sayesinde terlemeyi ve kötü kokmayı önlemede etkin rol oynar.

Nasıl uygulanır?

Siyahı çayı içerek veya bir pamuk yardımı ile vücudun terleyen bölgelerine sürerek faydalanabilirsiniz. Siyah çayı demlikte veya bir bardak içerisinde demleyin. Demlenen çayı bir kaba boşaltın ve ılınmasını bekleyin. Ilıttığınız çay içerisine pamuk bandırın ve terleyen bölgelere birkaç defa uygulayın. Siyah çay uygulamasını haftada 1 veya 2 kez yapabilirsiniz.

hindistan-cevizi-yagi.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı laurik asit içerir ve ve bu özelliğiyle hem terlemeyi önler hem de kötü kokuları ortadan kaldırır. Hindistan cevizinin aynı zamanda anti bakteriyel özelliği de vardır ve kendine özgü yoğun kokusu ter kokusuna izin vermez.

Nasıl uygulanır?

Ilık bir duş aldıktan sonra hindistan cevizi yağını özellikle terleyen bölgeler olmak üzere bütün vücudunuza sürün. Hindistan cevizi yağını her gün uygulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN