Sıfır yağla beslenmek kilodan değil sağlıktan götürüyor

Sıfır yağla beslenmek kilodan değil sağlıktan götürüyor

Çeşitli beslenme modelleri ile ilgilenen; bunları insanlara aktarmaya çalışan, ben ve birçok diyetisyen meslektaşımın aslında benimsediği şey danışanlarımızın istediği kiloda olması değil sağlıklı kilo rutinini korumaya çalışmak ve bunun için çabalamaktır. Bu tabii bizler tarafından kişinin de içinde bulunduğu yaşam standartlarına göre düzenlenir.

DYT. NUR ŞAHİN MERMER

Bugünkü konumuz yaklaşan yeni yılla birlikte her birimizin de içinde bulunduğu kilo komplekslerimizden hangi yolla arınacağımız üzerine. Öncelikle vücudumuzun gerçekten kilo vermeye veyahut almaya ihtiyacı olup olmadığını ciddi bir şekilde düşünmeliyiz. Bizim için sağlıklı olan kilo yaşımıza, boyumuza, cinsiyetimize, hayat tempomuza, var olan beslenme alışkanlıklarımıza ve genetik faktörlerimize göre değişkenlik göstermektedir. Bedensel olduğu kadar, ruhsal sağlığımız açısından da minik yağ hücrelerimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu asla unutmamalıyız.

Sıfır yağ ile beslenmenin kilo verdirmesinden öte ne kadar zararları olduğunu bilmek de hayati önem taşıyor. Çünkü sıfır yağ ile beslenme sindirim sistemimiz ve organlarımızın işleyişini negatif etkiliyor. Özellikle 55 üstü yaşlarındaysak, yani yaşlılığa adımlıyorsak ufak fazlalıkların, vücudumuzda ve mental sağlığımıza çok faydalı olduğunu bilmeliyiz.

Öte taraftan, en basitinden bakarsak sinir uçlarını besleyen de vücudumuzdaki yağ hücreleridir… Sinir - stres - anksiyete – duygu durum bozuklukları ise özellikle son yıllarda sıklıkla kullandığımız terimler. Bu durumlarda da en büyük payı maalesef ki sağlıksız besin tercihleri ve bilinçsizce yapılan diyetler alıyor. Katı – şok – ağır olarak lanse edilen detoksların getirisi sadece kilo verdirmek olsa dahi götürüsü sağlık açısından çok daha fazla olma riski taşıyor. Bu sebeple kilo verme veya alma sürecinde, sağlıklı - sizin için makul ve iyiyi hedefleyecek bir beslenme uzmanından yardım almanızın hayati önemi bulunmaktadır. Kilo ile ilgili planlamanızda bir beslenme uzmanına başvurmak kendinize vereceğiniz en iyi yeni yıl hediyesi olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN