Sigarayı bırakmak isteyenler dikkat! Ne yaptıysam bırakamadım diyenler birde bu yöntemi deneyin... Bu yiyecekler sigara isteğini azaltıyor

Sigarayı bırakmak isteyenler dikkat! Ne yaptıysam bırakamadım diyenler birde bu yöntemi deneyin... Bu yiyecekler sigara isteğini azaltıyor

Sigara tüketenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bağımlılık yapan sigaraya başlamak kolay olsa da bırakması ne yazık ki o kadar kolay olmuyor. Peki, sigarayı en kolay bırakma yolları nelerdir? Sigara bırakmada yardımcı besinler nelerdir? İşte, sigarayı bırakmanızı kolaylaştıracak çözümler...

Sigarayı bırakmak zihinsel açıdan oldukça zordur. Bundan dolayı sigara bırakma sürecine girenler kendilerini oyalamak için yemek gibi farklı zevklere yoğunlaşıyor. Sigara tat alma duyusunu etkilediği için, sigarayı bırakmaya karar verdikten sonra yiyeceklerde tat değişikliği yaşayabilirsiniz. Bu durum yeni yiyecekler keşfetmeniz ve sağlıklı besinlere yönelmeniz için büyük bir fırsattır.

KİMİ ALIŞKANLIKLAR SİGARAYA YÖNLENDİRİYOR

Sigara içme isteğini artıran alışkanlıklar genellikle yeme alışkanlıkları ile bağlantılıdır. Mesela, sabahları kek ve sigara ile gözünüzü açıyorsanız, bunun yerine bitki çayı ile avokado tostunu denemeniz sigara içme isteğinizi net olarak azaltacaktır.

Kıtır sebzeler, fıstık, patlatılmış mısır gibi yiyecekler de sigara içme isteğinizin azalmasını sağlayacaktır. Ancak kurabiye, tatlı, kızartma, alkol ve kafein tam tersine sigara içme isteğinizi tetiklemektedir.

 kolay sigara bırakma yöntemi

BU UYGULAMALAR SİGARA İSTEĞİNİZİ ENGELLEYECEK

Sigara içmek istediğinizde bazı uygulamalar yaparak bu isteğinizi durdurabilirsiniz. Sigara içme isteğinizi yok edecek uygulamalar şunlardır:

- Net bir yemek saatiniz olsun ve öğün atlamayın. Açlık sigara isteğinizi tetikleyeceği için programlı beslenmek size yararlı olacaktır.

- Çiğ havuz ya da kereviz çiğnemek ağzınızı meşgul edecektir. Bu da sigara isteğinizi engelleyecektir.

- Sigara içmek istediğinizde şeker ya da sakız kullanın.

- Portakal, armut, elma ve muz gibi meyvaları canınız tatlı istediğinde tüketin. Bunun nedeni beyninizin sigaradan aldığınız tatmini tatlıdan aldığınız tatminle değiştirecek olmasıdır.

- Araştırmalar et tüketmenin sigaranın tadını artırdığını kanıtlamıştır. Bu yüzden az et tüketmeniz sigarayı bırakma sürecinizde size yardımcı olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN