Sıradan yara deyip geçmeyin! Ağızda çıkan o yaralar kanser türünün ilk belirtisi olabilir! İşte o hastalığın en sık görülen belirtileri

Sıradan yara deyip geçmeyin! Ağızda çıkan o yaralar kanser türünün ilk belirtisi olabilir! İşte o hastalığın en sık görülen belirtileri

Kanser çeşitli hastalıklarla bağlantılı olarak ortaya çıkabilir. Yutma güçlüğü, ağız ülserleri ağız kanseri olacağım anlamına gelebilir. Ağız kanseri hastalığının en yaygın belirtileri nelerdir? Sorusu ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu sorunun cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Ağız kanseri, kilo kaybı ve ağız lekesi olacağım diyor. Lenfödem acil tıbbi müdahalenin bir işaretidir. Bu tehlikeli hastalığın en yaygın belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Ağız kanserinin en yaygın semptomlarından biri iyileşmeyen ülserdir, ama aynı zamanda hissettiğiniz bir semptomdur.

Cancer Research UK'deki sağlık yetkilileri, ağız kanseri olan kişilerde sıklıkla ağızdan kanama olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle kan tadı alıyorsanız ve ağzınızda kan varsa ve hissizlik hissediyorsanız en kısa sürede doktorunuza başvurun.

AĞIZ KANSERİ BELİRTİLERİ

Daha az yaygın olmakla birlikte, ağız kanserinde görülen diğer belirtiler şunlardır:

ÜLSER

Ülserin kendisi genellikle bir sorun değildir ve birkaç gün içinde geçer. Ancak uzmanlara göre düzelmezse ağız kanserinin sık görülen bir belirtisidir.

AĞRI

Uzmanlar, ağızda sürekli ağrı, rahatsızlık veya şişkinliğin ağız kanserinin en yaygın semptomlarından biri olduğunu söylüyor.

KIRMIZI BEYAZ LEKELER

Uzmanlara göre ağızdaki değişiklikler ağız kanseri belirtisi olabilir. Bu, eritroplaki adı verilen kırmızı lekeleri ve lökoplaki adı verilen beyaz lekeleri içerir. Bu ülserler kanserli olmasalar da tedavi edilmediği takdirde kansere yol açabilirler.

YUTMA GÜÇLÜĞÜ

Yemek yerken ağrı, çiğnerken yanma hissi veya yutma güçlüğü yaşarsanız, bunların nedeni ağız kanseri olabilir. Diğer belirtiler arasında, gıdanın boğazda takıldığı hissi yer alır.

KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ

Uzmanlar ağız veya gırtlak kanserinin sesi etkileyebileceğini söyledi. Sonuç olarak, sesiniz farklı gelebilir. Sesiniz boğuk, boğuk veya sanki hep üşütmüşsünüz gibi olabilir. Ek olarak, bazı kelimeleri karıştırabilir veya belirli sesleri telaffuz etmekte sorun yaşayabilirsiniz.

BOYUNDA YUMRU

Uzmanlar, genişlemiş bir lenf düğümünün neden olduğu boynunuzun arkasında bir yumru olabileceğini bildiriyor. Boyundaki bir veya daha fazla lenf düğümünün şişmesinin hem ağız hem de orofaringeal kanserin ortak bir belirtisi olduğunu belirtiyor. Ancak sıcak, kırmızı, ağrılı bir yumrunuz varsa, bu genellikle bir kanser belirtisi değil, bir enfeksiyondur.

KİLO KAYBI

İstenmeyen kilo kaybı, tüm kanserlerin ortak bir semptomudur. Oral ve orofaringeal kanser yemek yemeyi ve yutmayı zorlaştırabilir. Uzmanlar kilo kaybına neden olabileceğini söyledi.

KOKU

Çoğu insan zaman zaman ağız kokusundan şikayet eder ve bu genellikle yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanır. Ancak uzmanlar, kanseriniz varsa ağız kokusunun daha kötü veya daha sık olabileceği konusunda uyarıyorlar. Bu semptomlara ek olarak, uyarı işaretleri arasında dudakların şişmesi veya kalınlaşması, ağızda veya boğazda bir yumru ve görünürde bir sebep olmadan diş gıcırdatma yer alabilir. Çenenizi hareket ettirmede zorluk, boğaz ağrısı veya birkaç gün sonra geçmeyen kulak ağrısı gibi belirtilerden herhangi biri varsa, hemen doktorunuza danışmanız önerilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN