Sol göz ağrısı, başka hastalıkların habercisi olabilir! Mevsimsel değişiklikler etkili oluyor, göz ardı etmeyin

Sol göz ağrısı, başka hastalıkların habercisi olabilir! Mevsimsel değişiklikler etkili oluyor, göz ardı etmeyin

Göz ağrısı, ağrıyı gözünüzün hangi bölgesinde hissettiğinize bağlı olarak değişir. Gözün yüzeyinde hissedilen ağrılara oküler, içinde ya da daha derinlerde hissedilen ağrılara ise, orbital ağrı ismi verilir. Peki, göz ağrısı neden olur? Sol göze vuran ağrı neden olur? Sol göz ağrısının nedeni ne? Sol göz ağrısı nasıl geçer? İşte, sol göz ağrısının nedeni...

Sol gözde meydana gelen ağrı, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir ve farklı nedenlere dayanabilir. Tek taraflı göz ağrıları, çizilme, yanma ya da kaşıntı şeklinde kendini gösterebilir. Oküler denilen ağrılar çoğunlukla göze yabancı bir cisim girmesi ile, enfeksiyon ya da travma sonucunda meydana gelen hasarlar sonucunda oluşur.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, eğer sol göz ağrısı şiddetli veya sürekli bir şekilde devam ediyorsa, bir göz doktoruna başvurmak önemli. Göz ağrısı bazen ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

SOL GÖZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Göz Yorgunluğu: Uzun süre boyunca bilgisayar ekranına bakmak, kitap okumak veya yoğun görsel aktiviteler sol gözde ağrıya neden olabilir.

Göz Kuruluğu: Gözlerin yeterince nemlenmemesi durumunda göz kuruluğu olabilir. Bu durum, yanma hissi, kaşıntı ve ağrıya neden olabilir.

Baş Ağrısı: Migren veya gerilim tipi baş ağrısı sol gözde ağrıya yol açabilir. Baş ağrıları bazen gözle birlikte ortaya çıkabilir.

Sinüzit: Sinüzit, sinüs boşluklarının iltihaplanması sonucu baş ağrısı ve göz ağrısı gibi belirtilere neden olabilir.

Göz İltihapları: Konjonktivit (göz iltihabı) veya üveit gibi göz enfeksiyonları sol gözde ağrıya, kızarıklığa ve hassasiyete neden olabilir.

Göz Tansiyonu: Göz içi basıncın yüksek olması (glokom) sol gözde ağrıya ve bulanık görüşe neden olabilir.

Göz Travmaları: Göze alınan darbeler veya göz yaralanmaları sol gözde ağrıya yol açabilir.

Göz Migreni: Bazı kişilerde, migren atakları göz ağrısı ve diğer göz belirtilerine neden olabilir.

Göz Yapısındaki Anomaliler: Göz içindeki yapısal sorunlar veya anormallikler de göz ağrısına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN