Tatlı sonrası diş fırçalamak şart

Tatlı sonrası diş fırçalamak şart

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Semanur Özdoğru, Ramazan ayında ve bayramda ağız ve diş sağlığımızı korumak için önemli tavsiyelerde bulundu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Semanur Özdoğru ramazan ayında ve bayramda ağız ve diş bakımı için yapılması gerekenleri şöyle aktardı:

“Beslenme saat ve düzenlerinin değiştiği bu günlerde ve günlük hayatımızın bir parçası olarak yapmamız gereken ağız ve diş sağlığı bakım rutininde ağzı bakteri ve yiyecek artıklarından arındırmak için ağzı garagaralamak, diş fırçalamak, dil temizliği, diş aralarının temizlenmesi için diş ipi kullanmak olmazsa olmazlardandır. Bunları yaparken doğru ürünleri, fırçaları kullanmak ve kullandığımız ürünlerin de hijyenini de düzenli olarak sağlamak önemlidir. Bu zamanlarda özellikle sahurda ve iftardan sonra bu işlemler atlanmamalı. Bayram günlerinde özellikle tatlı tüketiminden sonra dişlerimizde kalan şeker artıklarının giderilmesi için bu aşamaları yerine getirmek önemlidir. Yine bayramda şeker tüketimini azaltmayı, sigara ve alkol kullanımından kaçınmayı, seyahatler süresince ağız ve diş bakım ürünlerini kişilerin yanlarında taşımalarını ve acil durumlarda diş hekimlerine ulaşarak hekimlerinden destek almalarını öneriyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN