Tek nefeste burnu vakum gibi açıyor! Ilık suya bir kaşık ekleyince burun spreyine bir daha ihtiyacınız kalmayacak

Tek nefeste burnu vakum gibi açıyor! Ilık suya bir kaşık ekleyince burun spreyine bir daha ihtiyacınız kalmayacak

Kış aylarının gelmesiyle grip ve soğuk algınlığı gibi sorunların yaşanması yaygınlaşıyor. Bu hastalıklar sonucunda da burun tıkanıklığı gibi problemler ortaya çıkabiliyor. Yaşam standartlarını düşüren ve rahat nefes almanızı engelleyen bu sorundan doğal yöntemlerle kurtulmanız mümkün. İşte burun tıkanıklığından kurtulmanızı sağlayacak o yöntemler...

Kış aylarının gelmesiyle enfeksiyonel rahatsızlıkların yayılımı kolaylaşıyor. Grip, nezle, soğuk algınlığı, sonucunda burun tıkanıklığı sorunu ortaya çıkabiliyor. Yaşam standardımızı düşüren, rahat bir nefes almamıza engel olan burun tıkanıklığından kurtulmak için ise türlü türlü ilaç kullanmanıza gerek yok. Doğal yöntemlerle de kurtulabilirsiniz. İşte detaylar...

Uzmanlar, evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemlerle burun tıkanıklığı sorununu kökünden çözebileceğinizi söylüyor. Bu doğal çözümler sayesinde evinizdeki malzemeleri kullanarak hızla rahat bir nefes almanız da mümkün...

burnf.jpg

TUZLU SU

Burun tıkanıklığına sebep olan mukus tabakasını seyrelten en önemli yöntemlerin başında tuzlu su geliyor. Burun tıkanıklığını çözmenin en etkili yolu olarak görülen tuzlu sunun hiçbir yan etkisi de bulunmamakta.

Bir bardak ılık su içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın ve ardından burnunuza çekin. Bu karışımı, boğaz ağrısı ve ağızdaki aft şikayetleri içinde gargara şeklinde kullanabilirsiniz.

sprey.jpg

SOĞAN

Ağır ve keskin kokusu ile geniz yakan soğanı koklamak, burundaki tıkanıklığın hızla çözülmesine yardımcı oluyor. Soğan, içeriğindeki kükürt bileşenleri sayesinde hızla nefesi açıyor. Nefesi açmak için soğanı 5-10 dakika koklamak yeterli.

buhar.jpg

OKALİPTÜS YAĞI

Bazı uçucu yağlar nefes açma konusunda oldukça etkili. Nane ve lavanta yağı gibi uçucu yağlar antienflamatuar etkisiyle burun tıkanıklıklarını hızla açmayı sağlıyor. Sıcak su dolu bir kase içerisine bir damla okaliptüs yağı damlatıp kaseye doğru eğilip sıcak suyun yaydığı buharı soluyarak burun tıkanıklığı sorununu çözebilirsiniz.

zencefil.jpg

ZENCEFİL

Gribal hastalıklara karşı uzmanlar tarafından sık sık tavsiye edilen zencefil, her derde deva. Zencefil burun tıkanıklığı için de oldukça etkilidir. Bir bardak sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı zencefil ekleyerek tüketebilirsiniz. Mukusu seyrelten antienflamatuar etkisi sayesinde zencefil çayını tüketerek hem burundaki tıkanıklıklardan hem de geniz akıntısından kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN