Tere tohumu ve balı karıştıran doktor yüzü görmüyor! Bağışıklık dostu bu ikili her kaşıkta şifa saçıyor

Tere tohumu ve balı karıştıran doktor yüzü görmüyor! Bağışıklık dostu bu ikili her kaşıkta şifa saçıyor

Tüketimi serbestisinin vücudumuza farklı etkileri varken tere tohumu ve balı karıştırdığınızda gösterdiği etkilere inanamayacaksınız. Bu ikiliyi düzenli tüketen resmen doktor yüzü görmüyor. Bağışıklığı desteklerken her kaşında şifa dağıtıyor. İşte tere tohumu ve bal karışımının vücuda faydaları…

ZEYNEP ORHAN

Birçok uzman sağlıklı bir yaşamın en önemli aşamalarından birinin tükettiğimiz besinler olduğunu söylüyor. Dolayısıyla tükettiğimiz her yiyeceğin ya da içeceğin vücudumuza iyi ya da kötü etkisi oluyor. Sağlıklı bir yaşam için ise tercih etmemiz gerekenler vücudumuza faydalı olan yiyecek ve içecekler olmalı. Bu kapsamda bazı karışımlar adeta doğal ilaç görevi görürken vücuda resmen şifa dağıtıyor. Bunlardan biri ise tere tohumu ve bal karışımı oluyor.

yeni-proje-13.jpg

ZENGİN VİTAMİN İÇERİĞİ SAVUNMA MEKANİZMASINI DESTEKLİYOR

Hem tere tohumu hem bal bireysel olarak akşam birçok faydası olan besin kaynaklarıdır. Özellikle balın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller insan sağlığı için büyük öneme sahipken düzenli tüketim uzmanlar tarafından sık sık tavsiye ediliyor. Öte yandan faydalı besinler arasında yer alan tere tohumu ise doğal ilaç olarak karşımıza çıkıyor. Tere tohumunun içerisindeki bileşenler ise bağışıklığı güçlendiriyor ve özellikle de kış aylarında sıklıkla tüketiliyor.

yeni-proje-14.jpg

HER KAŞIK BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Ayrı ayrı faydalı olan bu iki besin bir araya geldiğinde ise resmen şifa deposu oluyor. Öyle ki tere tohumu ve bal bir araya geldiğinde bağışıklık sistemine ciddi destek sağlayarak güçlendiriyor ve insanların hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesine yardımcı oluyor.

Bu iki karışımın içerisinde bulunan A ve C vitaminleri cilt sağlığından kalp sağlığına vücuda fayda sağlıyor. Özellikle de karışımın içerisinde bulunan güçlü antioksidanlar vücudun savunma mekanizmasını artırırken öksürük, boğaz ağrısı gibi genelde kışın ortaya çıkan rahatsızlıklara ilaç oluyor. Öte yandan balgam sorunu yaşayan kişiler bu karışımı tükettikleri takdirde bu problemlerinden kurtuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN