Tropikal iklimin benzersiz nimeti… Bu meyvenin faydalarını duyan koşa koşa almaya gidiyor: Hem tadı hem görüntüsü bir başka

Tropikal iklimin benzersiz nimeti… Bu meyvenin faydalarını duyan koşa koşa almaya gidiyor: Hem tadı hem görüntüsü bir başka

Tropikal iklim benzersiz nimetleri arasında yer alan o meyve hem görüntüsüyle hem tadıyla hem de faydalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Birçok kişinin adını çok sık duymadığı bu meyve özellikle faydalarından dolayı ilgi odağı haline geldi. İşte o hem tadıyla hem faydalarıyla benzersiz meyve…

Güneydoğu Asya’ya özgü tropikal bir meyve olan rambutan, birçok kişinin adını ilk kez duyduğu meyveler arasında yer alıyor. Bu meyve kırmızımsı ve sarımsı bir kabuğa sahip iken üzerinde yumuşak kıllı çıkıntılar bulunduruyor. Görüntüsü diğer meyvelere nazaran farklı olan rambutan, hem tadıyla hem de sağlığa faydalarıyla diğer meyvelerden ayrılıyor.

yeni-proje-5-001.jpg

BİR KERE TADAN HAYRAN KALIYOR

ilk bakıldığında dikenli bir yapıya sahip gibi görünen bu meyve aslında üzerinde yumuşak tüyler bulunduruyor. Kırmızımsı ve sarımsı bir kabuğu olan rambutanın içinde beyaz, sulu ve tatlı bir et bulunuyor. Genellikle taze olarak tüketilen bu meyve adeta damakları şenlendiriyor. Egzotik görünümüyle dikkatleri çekerken hem meyve salatalarınızda hem de tatlılarda kullanılıyor.

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Rambutanın İçerisinde bol miktarda antioksidan bulunuyor. Ayrıca C vitamini, beta karoten v likopen içermesiyle zengin bir meyve olarak bilinirken söz konusu bu antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarın önüne geçiyor ve genel sağlığı destekliyor.

Yine içinde bulunan antioksidanlar sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu koruyor. Bunun yanı sıra antioksidanlar damarların tıkanmasının önüne geçiyor.

yeni-proje-6-001.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Rambutanın İçinde yüksek miktarda C vitamini bulunuyor. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirirken kişilerin hasta olmalarına karşı önlem alıyor. Yapılan bazı araştırmalar kapsamında bu meyvenin düşük kalorili olduğu ve metabolizmayı hızlandırdığı kanıtlandı. Dolayısıyla zayıflama aşamasında diyet listelerinde bulunuyor.

yeni-proje-7-002.jpg

CİLT SAĞLIĞINDAN SİNDİRİM SAĞLIĞINA

Yine içinde bulunan antioksidanlar sayesinde cilt sağlığını koruyan rambutan, yaşlanma belirtilerini en aza indiriyor. Rambutanın içindeki zengin liflerden dolayı kişilerin sindirim sağlığı da korunuyor ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN