Türk bilim insanından umutsuz hastalar için çığır açacak çalışma: Beyin tümörünü ameliyatsız yok etti

Türk bilim insanından umutsuz hastalar için çığır açacak çalışma: Beyin tümörünü ameliyatsız yok etti

Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyle geliştirdiği cihaz özellikle ameliyatın imkansız olduğu hastalar için büyük umut oldu.

İzmir’de Medicana International İzmir Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan oluşturdu. Özdemir’in tedavi bekleyen hastalara umut olan ‘Yüksek Yoğunluklu Ultrasonun Beyin Tümörüne Etkileri’ başlıklı araştırması, prestijli tıp dergisi European Review for Medical and Pharmacological Sciences’da da yayınlandı.

HATA PAYI SADECE 1 MM

Op. Dr. Özdemir, “Bu araştırma; ultrason dalgalarının özel bir açı ve dalga boyuyla MR cihazı altında uygulandığında, 1 mm hata payıyla tümör hücrelerini yok edebildiğini ortaya koydu. Beyin tümörü olan hastadan ameliyatla alınan bir tümöre, laboratuvar ortamında geliştirdiğimiz bu cihazla ultrason dalgalarını uyguladık. Sonrasında yaptığımız moleküler incelemelerde tümörün yok olduğu gördük” dedi.

06kr10-man.jpg

AMELİYATI İMKANSIZ HASTALAR İÇİN HAYATİ

Op. Dr. Özdemir, bu yöntemin avantajlarıyla ilgili, “Ultrason dalgaları ile tümör hücrelerini seçici bir şekilde hedef almak ve yok etmek, tedavi sürecini önemli ölçüde basitleştirebilir. Bu yaklaşım, özellikle ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için umut vaat ediyor” dedi. Beyin pili olarak bilinen derin beyin simülasyonu tedavisi üzerine de başarılı çalışmalar yürüten Op. Dr. Tuğberk Özdemir, araştırmanın yayınlanmasının ardından olumlu tepkiler aldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN