Turpun içine bunu koyun mucizeye tanık olun! Öksürüğü anında kesecek basit yöntem

Turpun içine bunu koyun mucizeye tanık olun! Öksürüğü anında kesecek basit yöntem

Kış aylarının yaklaşması ve sıcaklıklarda ani düşüş yaşanmasıyla birlikte nezle, grip, sinüzit, ses kısılması, kuru öksürük gibi solunum yolları hastalıkları sık sık görülmeye başlandı. Vatandaşlar bu hastalıklar karşısında iyileşmenin yollarını ararken öksürüğü anında kesecek basit yöntem merak konusu oldu. İşte öksürüğü anında kesecek o basit ve mucizevi yöntem

Kasım ayına girilmesi ve Aralık ayın başlamasına çok az bir süre kala çoğu kişi üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalandı. Vatandaşlar bu rahatsızlıklardan kurtulmanın yollarını ararken öksürüğü anında kesecek basit yöntem merak konusu oldu.

Bu tür sağlık sorunlarına geleneksel yaklaşımlar, bitkisel çözümler, doğal şifaya yönelik arayışlarla da çözüm üretmek mümkün. En yaygın olan yöntemlerden biri ise turp ve bal ikilisi. Siz de kronikleşen öksürüğü bir çırpıda kesmek istiyorsanız bu haberi okuduktan sonra öksürüğünüz anında kesilecek.

Siyah turp ve bal, her geçen gün yaygınlaşan ve öksürüğü anında kesecek basit bir yöntemdir. Peki, siyah turp- bal kürü nasıl yapılır?

SİYAT TURPUN FAYDALARI

Siyah turpun kırmızı turpa oranla daha sağlıklı olduğuna inanılmaktadır. C vitamini açısından kara turp portakal ve diğer meyvelerden daha üstündür.

C vitamini eksikliği olanlara karaturp tüketilmesi şiddetle tavsiye edilmektedir. Özellikle kışın siyah turpun içerisine bal koyarak tüketmek hem hastalıkların giderilmesine yardımcı olur hem de bağışıklık sitemini hızlı bir şekilde güçlendirir. C vitamini kış ayları için oldukça önemli bir vitamin türüdür. Bu vitamin kış aylarında özellikle önemlidir, çünkü gribin ve soğuk algınlığının önlenmesinde inanılmaz derecede fayda sağlar.

Siyah turp ve bal sağlık açısından çeşitli faydalar sağlamaktadır. Siyah turp ve balın nasıl hazırlandığını anlatmadan önce ilk olarak faydalarından bahsetmemizde yarar var.

Siyah turp bal karışımı faydaları nelerdir? Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaç... - Haber 7 SAĞLIK

İŞTE SİYAH TURP VE BALIN FAYDALARI

1- İçerdiği yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasardan korur. İnme ve felç riskini azaltır.

2- Düzensiz kalp atışları, yorgunluk ve kas kramplarının düzelmesine yardımcı olur.

3- Kabızlığı önleyerek sindirim sitemini kolaylaştırır.

4- Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.

5- Öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Bronşiti hızlı bir şekilde geçirir, balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır.

Ballı Turp Nasıl Hazırlanır? Faydaları Zararları ve Tarifi | igrus

SİYAH TURP BAL NASIL HAZIRLANIR?

1- Siyah turp ve balı hazırlaması oldukça kolaydır.

2- İlk olarak turpu yıkayın.

3- Siyah turpun tepesini kesin ve küçük bir delik oluşturun.

4- Daha sonra içerisine bir miktar bal ekleyip, turbu bardağın üzerine yerleştirin. Çünkü turpun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içeceksiniz.

5- Bu işlem için 12 saat beklemeniz gerekmektedir. 12 saatin sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

Öksürüğü anında kesen siyah turp ve bal

SİYAH TURP NASIL TÜKETİLİR?

Siyah turp ve balı yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık alarak tüketmeniz gerekir. Öksürük için kara turp ve balı tükettiğinizde ertesi sabah öksürüğünüz kesilmiş olduğunu ve bronşlarınızın açılmış olduğunu fark ederseniz şaşırmayın deriz.

SİYAH TURP NEREDEN ALINABİLİR?

Siyah turp yeşil pazar ve taze meyve ve sebze satan mağazalarda satın alınabilir. Ancak kara turpun taze olması önemlidir, bu yüzden güvenilir bir arazi satıcıdan almayı öneriyoruz

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN