Turşunun suyunu sakın dökmeyin! Canan Karatay faydasını övmekle bitiremedi, içenin burnu bile akmıyor

Turşunun suyunu sakın dökmeyin! Canan Karatay faydasını övmekle bitiremedi, içenin burnu bile akmıyor

Turşunun suyunu sakın dökmeyin! Canan Karatay faydalarını tek tek saydı! Öve öve bitiremediği turşu suyunun meğer ne çok faydası varmış... İçenin burnu bile akmaz!

Ünlü iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, turşu suyunun sağlık açısından birçok faydasını önerileriyle açıkladı. İşte Karatay'ın turşu suyuyla ilgili önerileri ve sağlık faydaları...

TURŞU SUYUNUN FAYDALARI

62826b4c45d2a051587d9e43.webp

  1. Krampları Önler: Turşu suyu tüketildiğinde, ayak kramplarını hızla geçirir. Bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış bir etkiye sahiptir.

  2. Sivilce Problemlerini Azaltır: Turşu suyunu yüzünüze sürmek, sivilceleri azaltır ve cildinizi parlatır.

  3. Zihinsel Konsantrasyonu Artırır: Turşu suyu tüketimi, beyini uyarır ve konsantrasyonu artırır. Unutkanlık sorunlarını önler.

  4. Adet Dönemi Rahatsızlıklarını Azaltır: Kadınlar için adet dönemi öncesinde ve sırasında görülen ağrıları, şişkinliği ve açlık hissini azaltır. Adet öncesi sendromlarını hafifletir.

  5. İştahı Kontrol Altına Alır: Amerikan Diyabet Derneği'nin araştırmalarına göre, turşu suyu iştahı keser ve tokluk hissi sağlar. İnsülin direncini azaltarak şeker hastalığını önlemeye yardımcı olur.

  6. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Turşu suyunda bulunan C vitamini ve E vitamini gibi antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Turşu suyunun içeriğindeki kristal kaya tuzu da önemli bir mineraldir. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde, turşu suyu vücudu destekler ve sağlığı korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN