Tuvalette böyle oturuyorsanız yandınız! Kabızlık ve hemoroidin başlıca nedeni o çıktı…

Tuvalette böyle oturuyorsanız yandınız! Kabızlık ve hemoroidin başlıca nedeni o çıktı…

En önemli sindirim problemleri arasında yer alan kabızlık ve hemoroidin nedenlerinden biri tuvalette oturma şekliniz olabilir. Eğer bu şekilde oturuyorsanız tabiri caizse yandınız. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sindirim problemleri her ne kadar besinlerle doğru orantılı olan bir rahatsızlık olsa da bu problemleri tetikleyen başka faktörler de bulunuyor. Bunların başında ise tuvalette oturma şekli yer alıyor. Bu konuya ilişkin yapılan bazı araştırmalar, kişilerin tuvalette oturma pozisyonlarının kabızlık ve hemoroide yol açtığını ortaya koydu.

yeni-proje-16.jpg

OTURMA ŞEKLİNİZ SİNDİRİM PROBLEMLERİNE YOL AÇIYOR

Sindirim problemlerinin ortaya çıkma nedenlerine ilişkin yapılan bir çalışma sonucunda alaturka tuvaletlerin alafranga tuvaletlere göre daha faydalı olduğunu ortaya koydu. Bu kapsamda alafranga tuvalete sandalyeye oturur gibi oturmak hazımsızlık ihtimalini arttırıyor.

yeni-proje-15.jpg

Edinilen bilgilere göre, kişilerin geleneksel oturuş pozisyonunda kolonlarının kısaldığı ve dışkının atılmasının desteklendiği öğrenildi. Fizyolojik olarak oturmak yerine çömelmeye meyilli olan insan vücudu çömelmesi sonucunda kalın bağırsak tarafından dışkılama kolaylaşıyor.

Öte yandan klozete oturulduğu takdirde kalın bağırsak açısı daha dikey bir pozisyon aldığı için dışkı vücuttan daha rahat atılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN