Unutkanlık nedir unutturan besinler! Depoları fulleyip hafızanızı ışık hızına çıkarıyor! Haftada bir kez mutlaka tüketin

Unutkanlık nedir unutturan besinler!  Depoları fulleyip hafızanızı ışık hızına çıkarıyor! Haftada bir kez mutlaka tüketin

Günümüzde en çok yaşanan sağlık sorunlarının başında B12 vitamini eksikliği geliyor. İhmal edilmesi durumunda uykusuzluk, yorgunluk ya da halsizlik gibi sağlık sorunlarını beraberinde getiren B12 vitamini eksikliğinizi doğal yollarla tamamlayabilirsiniz. B12 vitamini açısından en zengin besinler tek tek sıralandı. İşte B12 eksikliğine iyi gelen besin maddeleri…

Koyduğunuz eşyanın yerini unutuyorsanız, yapacağınız işi unutuyorsanız, önemli işlerinizi hatırlayamıyorsanız sorun B12 eksikliği olabilir. En sık karşılaşılan sorunlardan biri B12 vitamini eksikliği olurken ihmal edilmesi durumunda beraberinde farklı sağlık sorunlarını da getiriyor. B12 eksikliğini anlamak için bir uzmana başvurarak sorunu çözmekte oldukça kolay olacak. B12 eksikliği için ilaç takviyeleri bulunurken doğal gıdalarla da bu süreci destekleyebilirsiniz. İşte B12 eksikliğine iyi gelen besin maddeleri…

B12 EKSİKLİĞİNE İYİ GELEN BESİNLER

et-pisirmek-2.jpg

SIĞIR ETİ: B12 açısından güçlü bir kaynak olan kırmızı et ihtiyacınızı karşılayan bütün vitaminleri içerisinde bulundurarak demir depolarını doldurup çinko ve protein değerlerinizi de normale döndürecektir.

yumurta-pisirmek.jpg

YUMURTA: Sağlıklı beslenmenin temelini oluşturan yumurta en besleyici gıdalardan biridir. Hem beyazı hem de sarısı olmak üzere ayrı ayrı birçok konuda fayda sağlayan yumurta B12 açısından da oldukça yararlı bir besin kaynağıdır.

balik-pisirme.jpg

BALIK: Somon, sardalya ve alabalık gibi bol yağlı balıklar hem omega-3 bakımından hem de B12 vitamini bakımından oldukça zengindir.

diger-bakir-cigeri.jpg

KUZU CİĞERİ: Etler arasında B12 değeri en yüksek besin olan ciğer haftada 1 ya da iki kez tüketildiğinde B12 depolarını doldurup demir depolarına da fayda sağlamaktadır.

sut-urunleri.jpg

SÜT ÜRÜNLERİ: Çoğunlukla kalsiyum açısından önerilse bile süt ve süt ürünleri B12 açısından da oldukça güçlü bir gıda kaynağıdır. Tüketilmesi durumunda B12 eksikliğinin giderilerek depoların doldurulmasını sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN