Uyurken bile kilo vereceksiniz! Canan Karatay o gizli sırrını açıkladı… Meğer çok basitmiş

Uyurken bile kilo vereceksiniz! Canan Karatay o gizli sırrını açıkladı… Meğer çok basitmiş

Kilo problemi yaşayanlar ve kilo vermekte zorlananlar için bu bilgi çok önemli! BU yöntem sayesinde uyurken bile kilo verebileceksiniz. Prof. Dr. Canan Karatay o gizli sırrını açıkladı. Meğer çok basit yöntemlerle yağları eritmek mümkünmüş…

Sağlıklı yaşam hakkında sık sık önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay yeni bir bilgi ile yine gündeme geldi. Bu kez de kilo vermenin basit yollarından söz eden Karatay, uyurken bile kilo vermeye yardımcı olacak o yöntemleri sıraladı. Özellikle de yağ yakmakta zorlananlar için bu yöntem çok işe yarayacak.

UYURKEN YAĞLARINIZI ERİTİN

Kilo vermek bazı insanlar için oldukça kolay olsa da bazı insanlar için zorlu süreçlere neden olur. Özellikle de düzenli bir hayatı olmayan kişiler kilo verme sürecinde zorlanırlar. Lakin bu yöntemler kilo vermenize yardımcı olacak. Hatta uyurken bile yağlarınızdan kurtulabileceksiniz.

Prof. Dr. Canan Karatay, uyku halinde bile kilo vermenin mümkün olduğundan söz etti. Bu konuda “leptin” hormonunun önemli bir görevi olduğunu belirten Karatay, bu hormonun yağları yaktığını açıkladı. Leptin hormonunun yemeklerden 4 ila 5 saat sonrasında devreye girdiğini belirten Karatay, bu hormonun dengeye girmesi sonucunda kilo verme işleminin kolaylaştığını açıkladı.

kilo.jpg

LEPTİN HORMONU NEDİR?

Vücut ağırlığının ve enerji dengesinin düzene girmesi için önemli bir hormon olan Leptin hormonu, yağ hücreleri tarafından üretilir. Bu hormon vücudun yağ depolarını kontrole derken iştah hissini ve vücudun enerji harcamasını düzene sokar. Dolayısıyla bu hormon sağlıklı işlerse yağ yakımı kolaylaşır.

Vücuttaki yağ hücreleri artış gösterdiği takdirde leptin hormonundaki seviye de yükselir. Eğer yağ hücreleri yeterliyse leptin hormonu salgılanır ve iştah düzene girer. Ama yağ hücreleri olması gerektiğinden fazlaysa bu durum bir yerden sonra obeziteye yol açar ve leptin hormonları bu durumdan olumsuz etkilenir. Vücutta leptin sistemine doğru tepkileri veremez. Bunun sonucunda da tokluk sinyalleri zayıflar ve vücut daha çok yeme eğilimi gösterir.

Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsendiği takdirde leptin hormonları doğru çalışacaktır. Bunun için de düzenli beslenme, spor yapma, düzenli uyku gibi etkenler çok önemlidir. Peki leptin hormonunun düzgün çalışması için neler yapılmalı?

kilo2.jpg

DENGELİ BESLENME

İlk olarak düzenli ve dengeli beslenme çok önemlidir. Protein ve lif tüketimi tokluk hissini artırır. Dolayısıyla da bu tür yiyeceklerin tüketilmesi gerekir.

PORSİYON KONTROLÜ

Gereğinden fazla yemek leptin direncine neden olur. Dolayısıyla porsiyonların her zaman kontrollü olması gerekir. Porsiyonlarınız kontrollü olduğu sürece tokluk hissinizi daha iyi tanımaya başlarsınız ve kilo almaktan kurtulabilirsiniz.

kilo3.jpg

SAĞLIKLI YAĞ TÜKETİMİ

İşlenmiş yağlardan uzak durmak kilo verme aşamasında çok önemlidir. Özellikle de omega-3 yağ aitleri içeren yiyecekler, örneğin balık tüketmek leptin direncini azaltır.

YETERLİ UYKU

Düzenli ve vücudun ihtiyacı olduğu kadar uyku leptin hormonunu olumlu yönden etkiler ve iştah kontrolünü sağlamanıza yardımcı olur.

SU TÜKETİMİ

Gün içinde düzenli su tüketimi metabolizmayı hızlandırır. Öte yandan iştah kontrolünü sağlamanıza yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN