Vazelinle Pek Çok Sorununuzu Çözebileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Vazelinle Pek Çok Sorununuzu Çözebileceğinizi Biliyor Muydunuz?

150 yıl önce yapılan vazelinin, günümüzde birçok faydası bulunmakta. Piyasaya sürüldükten sonra, müşteriler arasında büyük bir popülerlik kazandı. Hemen hemen her evde görmeye alışık olduğumuz vazelinin hiç bilinmeyen kullanım alanlarını duyunca artık evinizden hiç eksik etmeyeceksiniz...

Hayat zaten yeterince karmaşık, ancak onu biraz daha kolaylaştırmak için yapabileceğiniz şeyler var. Bunun Vazelin yardımıyla mümkün olabileceği kimin aklına gelirdi? Bu yaygın ev ürünü neredeyse 150 yıl önce yapıldı. Makyaj temizleyiciniz mi bitti? Elinizi mi kestiniz? Kuru ayaklardan muzdarip misiniz? İhtiyacınız olan tek şey bir kavanoz vazelin. Ürünün hayal edebileceğinizden çok daha fazla kullanım alanı var! Nitekim çoğu insanın nereye giderse gitsin taşımamasına şaşırıyoruz.

KURU CİLTLER İÇİN NEMLENDİRİCİ OLARAK KULLANIN

Kuru cilde sahip kişiler, cildini yumuşak ve esnek tutmak için geceleri nemlendirici sürmelidir. Vazelin gözenekleri tıkamayacağı için iyi bir seçimdir. Yağlı olduğu için bunu duyduğunuzda şok olabilirsiniz, ancak bu sizde sivilce oluşturmayacak! Komedojenik olmadığı kabul edilir, bu yüzden cildi nemlendirmede harikadır. Cilde nüfuz etmediği için gece açıkta bırakmalı ve sabah durulamalısınız.

use-it-as-moisturizer-for-dry-skin.jpg

CİLDİ KORUMAK, YATIŞTIRMAK VE İYİLEŞTİRMEK İÇİN KULLANIN

Vücudunuzun her yerine vazelin sürerseniz cildiniz çok fayda görecektir. Ürün yüzünüzü, dirseklerinizi, ellerinizi ve diğer vücut bölgelerinizi yumuşatacak, yatıştıracak ve nemlendirecektir. Sporcu ayağı rahatsızlığınız varsa bölgeye vazelin ekleyerek duruma veda edebilirsiniz. Ayrıca bebeklerde pişik oluşumunu önleyecek ve iyileştirecek kadar hafiftir. Hayvanlar üzerinde bile kullanabilirsiniz! Bu, küçük cilt sıyrıklarını tedavi etmek için de kullanılabilir.

YANICI DEĞİLDİR AMA ATEŞ BULAMADIĞINIZDA YARDIMCI OLABİLİR

Herhangi bir nedenle ateş yakmanız gerekirse, yanınızda bir kavanoz Vazelin olduğu için minnettar olacaksınız. Yanıcı olmadığı ve kullanımı güvenli olduğu için endişelenmenize gerek yok. Ancak ateş yakma zamanı geldiğinde her zaman bir pamuğa vazelin sürebilirsiniz. Bir kez yaktığınızda, bir mumun erimiş balmumuna yaptığı gibi, top petrolü fitilleyecektir. Vazelin liflerin sonuna ulaşacak, kaynayacak ve sürekli ve kontrollü bir alevle sonuçlanacak bir gaz yayacaktır. Gerçek şu ki, vazelin değil gaz yanıyor. Vazelin, topun çok hızlı yanmasını önler, bu yüzden bu görev için harikadır.

it-is-not-flammable-but-can-help-you-start-a-fire.jpg

ÇATLAMIŞ TIRNAK ETLERİNDEN KURTULUN

Son zamanlarda ellerinizin ne kadar çabuk kuruduğunu fark ettiniz mi? Çatlamış tırnak etlerini tedavi etmenin zamanı geldi! Ne de olsa kimse tırnaklarından sarkan deri parçalarını görmek istemez. Bu sorunun çözümü, tırnak etlerine düzenli olarak hafifçe vazelin sürmektir. Bu, iyileşmeyi teşvik edecek ve zamanla sorunu tedavi edecektir. Bunu düzenli olarak yapmaya başladığınızda, sonunda bir kez daha yumuşak ve düzgün hale gelecekler.

get-rid-of-cracked-cuticles.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN