Vicks' in Faydalarını Duyunca Çantanızdan Eksik Etmeyeceksiniz! İşte Vicks VapoRub İle Yapabileceğiniz Diğer Şeyler

Vicks' in Faydalarını Duyunca Çantanızdan Eksik Etmeyeceksiniz! İşte Vicks VapoRub İle Yapabileceğiniz Diğer Şeyler

Havanın tekrar değişmesiyle birlikte soğuk algınlığı mı yaşıyorsunuz? Vicks VapoRub biraz daha kolay nefes almanıza yardımcı olabilir. Ama bu mentollü merhemi bir dizi başka şey için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte Vicks' in farklı alanlardaki mucizeleri...

Çok uzun yıllardan beri genellikle her evde bulunan Vicks, içerisinde bulunan mental ve kafur ile beraber pek çok bilmeyen birçok önemli yarar sunuyor. Vicksi çoğu insan soğuk algınlığını gidermek için kullanır, ancak başka amaçlar için de kullanılabilir. Sadece eczanelerde satılan Vicks kremi doktorunuza danışarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

basliksiz-2-001.jpg

KAS AĞRISI

Vicks sadece solunum yollarınız için iyi değildir, aynı zamanda kas ağrısını da hafifletebilir. Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre mentol etkili bir ağrı kesicidir. Uzmanlara göre mentolün serinletici özelliği vardır. Bu nedenle ağrıyan kasları soğutmaya yardımcı olması için mentollü merhemi cildinize uygulayabilirsiniz.

TIRNAK MANTARLARINI TEDAVİ ETMEK

Mantarlı tırnaklarla mı uğraşıyorsunuz? Vicks VapoRub size bir çözüm sunabilir. 2011 yılında yapılan bir araştırma, Vicks VapoRub'un mantar enfeksiyonuyla savaşmaya yardımcı olduğunu gösterdi. Çalışma için, mantar tırnaklı 18 kişi, merhemi 48 hafta boyunca kendi tırnaklarına sürdü. 5 katılımcı hastalığından tamamen kurtulmuştu, 10'u önemli bir iyileşme gördü ve 5'i herhangi bir değişiklik görmedi.

basliksiz-3-001.jpg

DERİ ÇATLAĞI

Birçok insanın vücudunda çatlakları var, utanılacak bir şey değil. Ancak bazı insanlar onlardan kurtulmayı tercih eder. VapoRub'ın bu sinir bozucu çizgilerinden kurtulmaya yardımcı olduğuna dair gerçek bir kanıt olmasa da, genellikle onlardan kurtulmak için kullanılır. Ama çalışmasa bile herhangi bir zarar vermiyor.

KURU TOPUKLAR İÇİN

Çok yürüseniz de yürümeseniz de herkeste kuru topuk olabilir. Dermatologlar, topuklarınızı losyonlarla nemlendirmenizi önerir. Tam olarak bu amaç için özel kremler var ama birçok kişi işi halletmek için VapoRub kullanabilirsiniz.

SİVRİSİNEKLERİ UZAK TUTMAK

Yıllar önce yapılan bir araştırma, bilim adamlarına Vicks VapoRub'daki kafur yağının sivrisinekleri uzak tutmaya yardımcı olduğunu gösterdi. Daha yakın tarihli bir araştırma, mentolün de etkili olduğunu ve işi bitirdiğini gösterdi.

vicks-nedir-viks-nasil-kullanilir.jpg

ÖKSÜRÜKTE İŞE YARIYOR

Vicks kremin öksürük kesici özelliğinden yararlanmanız için bir miktar kremden ayaklarınızın altına sürmeniz, ardından da çorabınızı giymeniz gerekiyor. Bu şekilde kısa bir süre sonra öksürüğünüzün azaldığını görebilirsiniz.

SİVİLCE VE AKNE TEDAVİSİNDE

Bir miktar kremden cildinizdeki akne ve sivilcelerin üzerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra cildinizi bol suyla durulayın. Bu işlemi en az 1-2 hafta boyunca günde 2-3 sefer tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN