Yoğurda karıştırıp sadece 1 kaşık yiyin! Etkilerini duyunca çok şaşıracaksınız: Vücudu resmen resetliyor

Yoğurda karıştırıp sadece 1 kaşık yiyin! Etkilerini duyunca çok şaşıracaksınız: Vücudu resmen resetliyor

Doğanın bize sunduğu baharatlar yemeklerimize lezzet katmalarının yanı sıra sağlığımız için de sayısız fayda sağlıyor. Bu baharat da vücudu baştan yenileyenler arasında yer alıyor. İşte, özellikle yoğurtla karıştırıp tükettiğinizde vücudunuzu baştan sona yenileyecek o baharatın etkileri...

Türk mutfağının sevilen baharatlarından sumak, yemeklere lezzet katmasının yanı sıra sağlık için de birçok fayda sağlıyor. Öyle ki bu baharat özellikle yoğurtla karıştırıldığında tam bir sağlık deposu oluyor.

Yoğurt, içeriğindeki probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca kalsiyum, fosfor ve B vitamini gibi önemli besinler açısından da oldukça zengindir. Sumak ise, antioksidan özelliğiyle vücudu serbest radikallere karşı koruyor ve bağışıklığı güçlendiriyor. Tüm bu nedenlerden ötürü, sumak ve yoğurdun birleşimi vücudu resmen baştan yeniliyor.

ct-h-10-1.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNDEN KAN ŞEKERİNE SINIRSIZ FAYDA

Sumak ve yoğurt karıştırıldığında, sindirim sistemini koruyarak bağırsak sağlığına katkı sağlar. Aynı zamanda sumak, kan şekerinin dengelenmesine katkı sağlayarak insülin direncini azaltır. Bu da diyabet hastaları için oldukça önemli bir baharat olduğunu gösteriyor.

Ayrıca sumak ile yoğurdun karışımı, anti inflamatuar özelliktedir. Bu özelliği ile vücuttaki iltihapların azalmasını sağlar. Özellikle eklem ağrıları ve romatizma hastalığı olan kişilerin bu karışımı tüketmesi büyük önem taşıyor.

ct-h-10-2.jpg

Tüm bunların yanı sıra, bu iki besinin birleşimi vücudun pH dengesini de korumaya alır. Vücuttaki asidik ortamdan kaynaklanan birçok hastalığı önler ve idrar yolu enfeksiyonu gibi sorunların çözülmesini sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN