Kavurucu sıcaklıkların en acı tablosu! Edirne, Tekirdağ, Kırklareli... Çiftçi feryatta, her şey bir anda yerle bir...

Kavurucu sıcaklıkların en acı tablosu! Edirne, Tekirdağ, Kırklareli... Çiftçi feryatta, her şey bir anda yerle bir...

Dünyanın kaçınılmaz sonu olun o felaket Edirne, Tekirdağ Kırlareli'yi vurdu! Edirne Karaağaç'ta sabahın erken saatlerinde tarlasına giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaştı kaldı. İşte, çiftçilerin tarlalarda yaşadıkları o sorun...

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası su kaynaklarımızla birlikte tarım faaliyetlerini de olumsuz etkiledi. Bu olumsuzluğun acı tablosu ise Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerine yansıdı...

Edirne'nin Karaağaç ilçesinde tarım yapan çiftçiler her zamanki rutinlerinde sabahın ilk saatlerinde tarlaya gittiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşıp kaldılar. Bölgenin önemli tarım ürünleri arasında yer alan mısır silajında kuraklığın etkisini gören çiftçiler, resmen kahroldu.

ct-h-11-1.jpg

ÇİFTÇİLER İÇİN BÜYÜK FELAKET

Hayvanlarının kış aylarında kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak için mısır eken ve kuraklıktan dolayı sulamasına daha çok önem verdikleri mısırların kuraklığın kurbanı olduğunu gören çiftçiler hayatlarının şokunu yaşadı.

Bölgede çiftçilikle uğraşan İsmail Taşkın, hava sıcaklıklarındaki artıştan dolayı mısır üretiminde büyük mücadele verdiklerini belirterek, “Kuraklık bu sene bizi ciddi anlamda zorladı. İnşallah önümüzdeki senelerde daha iyi olur. Yaşanan kuraklık nedeniyle mısırı ekstra sulayarak güzel bir şekilde yetişmesi için uğraştık. 3 su verilecek yerlerde 5 kere sulama yapmak zorunda kaldık.

ct-h-11-2.jpg

Kuraklıktan dolayı sularımızda da azalmalar olduğundan dolayı bunlar bizi çok etkiledi. Verim yine de çok düşük olmayacaktır. Bütün çiftçiler olarak bunun için çabaladık. Tarlalarda sulamaları fazlasıyla yaptık. Bu yıl fiyat konusunda yüksek beklentimiz vardı. Kuraklık da olduğu için bizi biraz zorladı. İnşallah önümüzdeki senelerde daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

ct-h-11-3.jpg

TRAKYA KURAKLIĞIN ETKİSİ ALTINDA

Trakya'da yaşanan kuraklığın hafife alınmaması gerektiğini belirten ziraat mühendisi Aykut Var, tarımda üretilen tüm ürünler için kuraklığın etkili olduğunu söyleyerek, “Mısır da şöyle bir durum var. Bazı yerlerde kanallar ve dereler de sulama yapılırken bazı yerlerde ise yer altı suları ile sulama yapıldı. Bu sene olabildiğince mısırı en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Mısırı kadar yer altı sulaması ile birlikte bugüne kadar getirdik ve burada güzel bir mısır yetiştirdik. İnşallah çiftçiler için kazançlı bir olur demek istiyorum ama verimler kuraklıktan dolayı biraz geride olacak gibi görünüyor. Silajlık mısır hasadı başladı. Önümüzdeki günlerde dane mısır hasadına da başlayacağız. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN