Yumurta kabuğundaki beyaz zarları sakın atmayın! Meğer hyalüronik asit deposuymuş: Yüze doğal botoks yapıyor

Yumurta kabuğundaki beyaz zarları sakın atmayın! Meğer hyalüronik asit deposuymuş: Yüze doğal botoks yapıyor

Cilt sağlığı ve güzelliği çoğu insan için oldukça önemli bir konudur. Bu kapsamda güzellik merkezlerine yatırılan paranın haddi hesabı yokken aslında doğal yollarla cildinizde botoks etkisi yaratabilirsiniz. Öyle ki yumurta kabuğundaki beyaz zarlar hyalüronik asit deposu olarak biliniyor. Bu özelliği ise cilde doğal botoks yapmaya yardımcı oluyor…

Cilt güzelliği için düzenli bakım, cildin ihtiyaç duyduğu vitaminler, temizleme ve en önemlisi de cildin nemli olması gerekir. Bu kapsamda cilt güzelliğine önem veren kişiler sıklıkla güzellik merkezlerine gider ya da cilt bakım ürünlerine para harcar. Lakin bunların yanı sıra yapılabilecek doğal yöntemler de gözden kaçırılmamalıdır. Bunlardan biri de yumurta kabuğundaki beyaz zarlar…

YUMURTA İLE DOĞAL NEMLENDİRİCİ

Cildin nemli olmasa cilt sağlığı açısından oldukça önemli bir unsurdur. Cildi yeteri kadar neme sayan kişiler bu nemi dışarıdan hyalüronik asitler sayesinde alabilir. Serum ya da krem aracılığıyla cilde uygulanan hyalüronik asit cildin nem ihtiyacını karşılarken daha canlı bir görünüm ortaya çıkartır. Lakin bu ihtiyacı sadece kremler, serumlar aracılığıyla değil doğal yollarla da elde edebiliriz. Bunun için yapmamız gereken tek şey ise yumurta kabuklarını çöpe atmayıp içerisindeki beyaz zarı kullanmak.

yeni-proje-1-003.jpg

DOĞAL HYALÜRONİK ASİT KREM YAPIMI

Yumurta kabuğunun içerisinde bulunan beyaz zar ille yapılacak olan bu krem tarifinin içinde yüzde 20 kolajen, yüzde 0,5-10 hyalüronik asit bulunuyor. Yumurta kabuğunun iç zarı kalsiyum karbonat, kolajen ve hyalüronik asitten çok daha zengindir.

yeni-proje-004.jpg

Bu krem için yapmanız gereken ise ilk olarak yumurtanın iç zarını soyarak bir blenderdan geçirmektir. Beyaz zarlar en küçük parça haline gelene kadar blenderdan geçirildikten sonra küçük bir kaseye alınarak üzerine bir miktar su eklenmelidir. Daha sonra karıştırılarak bir süre bekletilmeye alınan karışım krem kıvamını aldıktan sonra kullanılmaya başlanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN