Savcı Bey kimdir?

Savcı Bey kimdir?

Günümüzde mezarı Bilecik’te yer alan Savcı Bey, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Kayı Boyu mensuplarındandır. Osman Gazi’nin ağabeyi olan Savcı Bey, Ertuğrul Gazi’nin 3 oğlundan ikincisidir.

Her yıl ağustos ayının son pazar günü İstanbul’un Karaköy ilçesinde geleneksel olarak Saru Batu Savcı Bey’i anma törenleri de yapılıyor. Savcı Bey, tarihte büyük önemi olan Domaniç savaşında şehit düştü.

SAVCI BEY KİMDİR?

1249 yılında Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Akmeşhed / Alçay'da doğan Saru Batu Savcı Bey, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensuptur. Ertuğrul Gazi’nin üç oğlundan ikincisi olan Savcı Bey, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi'nin ağabeyidir. 1287 yılındaki Domaniç savaşı sırasında şehit düşen Savcı Bey’in Süleyman ve Bayhoca adında iki oğlu bulunuyor.

savci-bey-kimdir.jpg

Annesi Halime Hatun, kardeşi Osman Gazi ve ağabeyi Gündüz Bey'dir. Her sene ağustos ayının son pazarı Karaköy’de geleneksel olarak Saru Batu Savcı Bey’i anma törenleri gerçekleştiriliyor. 

saru-batu-savci-bey-1.jpg

MEZARI NEREDE?

Savcı Bey’in mezarı, Bilecik’e bağlı Ahi Dağı güney sırtında Kurșunlu'nun kuzeyinde bulunan İkizce Köyü yakınlarında bulunuyor. Tam olarak tarif etmek gerekirse; İt-Eşen Köyü yanında Ermeni-Pazarı - İnegöl anayolu üzerinde bulunur.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN