Sebze kebaba bir adım

Sebze kebaba bir adım

Görüntüsü, kokusu, tadı et ama kendi sebze. Impossible Foods, sebzelerin et kıvamına ve tadına getirilmesiyle üretilen İmkansız Burger’i satışa sundu. Bu hamburgerle et tüketiminin çevreye verdiği zararın azaltılması hedefleniyor.

Vejetaryenlere iyi haber Impossible Foods’tan geldi. Gıda bilimcilerinin bir süredir üzerinde çalıştığı ancak tatmin edici bir tada ulaşamadığı hamburgeri Impossible Foods adlı şirket yaptı. Şirketin Impossible Burger (İmkansız Burger) adını verdiği ürün, görüntü, koku ve tat olarak gerçek bir ete benziyor. Bunu sağlayan içerik ise kana kırmızı rengini veren hem maddesi. Hem, sıradan et ürünlerinde bolca bulunan ve vücutta kaslara oksijen taşıyan bir bileşen. Ayrıca ete o alışık olduğumuz tadı veren de hem maddesi. Yaşamın temel yapı taşlarından birisi olan bu madde hayvanlarda olduğu gibi bazı bitkilerde de bulunuyor.

Impossible Burger için gerekli olan hem maddesini şirket mayadan elde ediyor. Elde edilen bu ürünün tadı ve görüntüsü kana benziyor. Hamburgere hem dışında, diğer vejetaryen burgerlerde kullanılan Hindistan cevizi sütü, soya proteini gibi bileşenler de ekleniyor. Deneyenler İmkansız Burger’i oldukça lezzetli bulurken New York’taki bir restoran zinciri daha etsiz hamburgeri menüsüne dahil etti. Etsiz hamburgerin amacı et tüketiminin doğaya verdiği olumsuz etkilerin azaltılması.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN