1 aylık bebeği darp edilen anne konuştu: Kafamı yastığa koyduğumda o çığlığı duyuyorum

1 aylık bebeği darp edilen anne konuştu: Kafamı yastığa koyduğumda o çığlığı duyuyorum

Gaziantep’te babası tarafından öldüresiye şiddete maruz kalan 1 aylık bebeğin kafasında travmaya bağlı beyin kanaması geçirdi. Özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı, hayati tehlikesi sürüyor. Cani baba ise Yunus Göç tutuklandı. Bebeğin annesi ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 1 aylık bebek, babası tarafından öldüresiye şiddete maruz kaldı. Cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıyan görüntüler, yürekleri sızlatırken sosyal medyada paylaşılmasının ardından ortalık ayağa kalktı. Kafasında travmaya bağlı beyin kanaması geçiren bebek özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Cani babanın şiddetine maruz kalan bebeğin hayati tehlikesi devam ederken, zanlı baba Yunus Göç tutuklandı.

Bebek başına aldığı darbelerden beyin kanaması geçirirken anne ise evden ayrılarak ailesinin yanına sığınan anne, Yunus Göç'ü şikayet etti.

caniyunusgoc.jpgCani baba Yunus Göç

'ÇOCUĞUMU DÖVÜYORDU, NEFESİM KESİLDİ'

Gaziantep’te 1 aylık bebeği babası tarafından acımasızca dövülen anne Semra Göç, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:

''Birkaç gün boyunca çocuğun ağlama, çığlık sesini duydum. Beni mutfağa çay ve yemek yapmaya gönderiyordu. O sırada da çocuğu dövüyordu. O dövdüğü esnada kapı deliğinden bakmak istedim. Anahtarı çıkarıp delikten baktım. Çocuğun suratına avcunun içiyle vuruyordu. Birden çok kötü oldum, geri çekildim. Nefes alamadım. Nefesim kesildi. Birden içeri daldım. Dövdüğünü anladığımı belli ettirmedim. Çünkü belli ettirsem çocuğa ve bana farklı şeyler yapabilirdi.''

'GİZLİCE ÇEKTİM'

Günlerdir uyuyamadığını söyleyen gözü yaşlı anne şöyle devam etti:

''Televizyon ünitemin altındaki peçeteliğin oraya telefonu sakladım. Kamerayı açtım. O beni çay yapmaya gönderdi. Anlamasın diye telefonu iyice gizledim. Mutfağa girdiğimde bağırma sesleri geldi. Kapının önünde biraz bekledim. Zaten çok ta bekleyemedim. İçeri girip bebeği hemen kucağıma aldım. Anlamaması için kendisini suçlamadım.''

'EN AĞIR CEZAYI ALSIN, HİÇ ÇIKMASIN'

Anne sözlerini şöyle noktaladı:

''Çocuğu severken de ‘Oy seni annen mi dövdü’ diyordu. Ben bu görüntüyü bilerek çektim. Bebeğe onları yaptığı için ceza alacağını da biliyor. Böyle sinirlenince gözü dönüyor. Çocuğum o darptan sonra beyin kanaması geçirdi. En ağır cezayı alsın hapse girsin. Cezasını çeksin. Hiç çıkmasın oradan. Beni ailemle de tehdit ediyordu. Bana ‘Seni öldürürüm, çocuğu alırım’ diyordu.

Koruma polis istiyorum. Hala korkuyorum. Bebeğim doğduğu günden beridir şiddet görüyordu. Telefonumu da aldı. Ailemi arayamıyordum. Zaten bebek onun kucağına gittiğinde durmuyordu. Herkeste duruyordu. Artık kokusundan mı anlıyordu bilmiyorum. Ağlamaya başlıyordu. Çocuk bende susuyor ama onda ağlıyor. Kaç gündür hiç uyumuyorum. Kafamı yastığa koyduğumda o çığlığı, sesi duyuyorum.”

AİLE BAKANLIĞI DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Gaziantep'te yaşanan bebeğe şiddet olayının ortaya çıkmasından sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı davaya müdahil olacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yer alan, Gaziantep'te bir bebeğin darp edilmesi görüntüleri ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Gaziantep'te bir bebeğin babası tarafından darp edildiği görüntülerin kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızın ilgili birimleri gerekli tedbirlerin alınması için derhal harekete geçmiştir.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden mağdur çocuğumuzun, tedavisinin daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla, hakkında sağlık tedbir kararı alınması için adli mercilere başvuru yapılmıştır. Ayrıca anne için de, 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir kararı alınması için süreç başlatılmıştır.

Baba adli merciler tarafından tutuklanmıştır. Failin mümkün olan en ağır cezayı alması için Bakanlığımız tarafından davaya müdahil olunacaktır.

İnsani hassasiyetlerle bağdaşmayan, son derece vahim bu görüntülere erişimin engellenmesi için de başvuruda bulunulmuştur." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN