14 yılda 52 kez ameliyat oldu: 17 yaşındaki Beyzanur pes etmedi

14 yılda 52 kez ameliyat oldu: 17 yaşındaki Beyzanur pes etmedi

Beyzanur Angişhan, henüz 2,5 yaşındayken Türkiye'de nadir görülen solunum yolu rahatsızlığına yakalandı. 'Laringeal papillom' tanısı konan 17 yaşındaki Beyzanur, 14 yılda 52 kez ameliyat oldu.

Van'da yaşayan Beyzanur Angişhan'ın henüz 2,5 yaşındayken solunum sıkıntısı yaşadığını fark eden ailesi, birçok kez Van'daki hastanelere götürdü. Tedavi ve müdahalelere rağmen yaşadığı hastalığa teşhis konulamayan Angişhan, daha sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

Hastanedeki kontrollerde Türkiye'de çok az kişide rastlanan "laringeal papillom" teşhisi konulan Angişhan'ın ilk ameliyatı da burada gerçekleştirildi. Aradan geçen sürede 52 kez ameliyat olan genç kızın durumunun yapılan operasyonun iyiye gittiği doktorları tarafından kendisine iletildi.

Tedavisinin takibini Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdüren ve yaşadığı sıkıntılara rağmen hayata sımsıkı tutunan lise öğrencisi Beyzanur Angişhan, kaligrafi sanatıyla yakından ilgileniyor, birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor.

'ÖNCELERİ 20 GÜNDE BİR AMELİYAT OLUYORDU'

Baba Cafer Angişhan, şu ana kadar 52 kez Ankara'da ameliyat olan kızının yaşadığı sıkıntılara rağmen yaşam azminden bir şey kaybetmediğini söyledi.

5730362.jpg

Kızının rahatsızlığını 2,5 yaşındayken fark ettiklerini anlatan Cafer Angişhan, "Van ve çevre illerde kimse müdahale edemediği için kızım sürekli Ankara'da ameliyat oluyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümünde de hocamız takibiyle ilgileniyor. Ameliyat önceki dönemlerde 20 günde bir oluyordu. Şu an yılda 3-4 defaya düştü. Tedavisi devam ediyor. Hastalığı bilen doktor sayısı çok az. Nadir bir hastalık. Şu an durumu iyi, inşallah daha iyi olacak." diye konuştu.

Kızının okulda da çok başarılı olduğunu ve fen lisesini kazandığını belirten baba, "Beyzanur, 5-6 yıldır hat sanatı ve filografi ile ilgileniyor. Kaligrafi sanatıyla çok güzel eserler yapıyor. Nasip olursa bir ay içinde kişisel sergisini de açacak. Kendini çok iyi geliştirdi. Beyza kızımız başarılı ve azimli bir öğrenci. Geçirdiği hastalıklara rağmen hiçbir zaman pes etmedi." dedi.

'AMELİYATLAR LAZERLE YAPILIYOR'

Angişhan'ın tedavi sürecini takip eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Mehmet Hafit Gür ise "Beyzanur kızımız 'laringeal papillom' hastası olarak bize kontrollere geliyor. Solunum yollarını tutan bir hastalık. Sıklıkla ses tellerini tutar. Hastada nefes darlığı ve ses kısıklığı olur. Hastamız, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde şu ana kadar 52 kez ameliyat oldu. Bu ameliyatlar lazerle yapılıyor. Şu anki sonuçları çok iyi. İnşallah ses terapisi ile ses tonu çok daha iyi olacak." ifadelerini kulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN