25 yıl çözüm üretemeyenler, gelecekte de çözüm üretemezler

25 yıl çözüm üretemeyenler, gelecekte de çözüm üretemezler

31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Avcılar ilçesini ziyaret eden Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum’a, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli sert bir açıklamayla cevap verdi.

Göreve geldiği günden itibaren kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Turan Hançerli, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum’un Avcılar’da yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, Kurum’a “Yalan Söylüyorsunuz” dedi.

Kurum’un Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ihmalkarlık var sözlerine karşılık Hançerli;

4,5 yılda Avcılar’da Kentsel Dönüşümle 1800 riskli binayı yıkarak 70 bin vatandaşın hayatını kurtardıklarını belirtti. Hançerli, Kurum’un Avcılar ziyaretinde yaptığı konuşmalardan dolayı samimi olmadığını söyleyerek ekledi; “25 yıl çözüm üretemeyenler, gelecekte de çözüm üretemezler.” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yaptığı açıklamada:

“AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı; Avcılarımızı ziyaret etti. Ziyarete Avcılar’dan başlaması bizim için sevindirici fakat kentsel dönüşüm konusunda öyle konuşmalar yaptı ki Sayın Kurum’un samimi olmadığı, Kentsel Dönüşüm konusunda bilgisiz olduğu açıkça ortaya çıktı. Sayın Kurum bilmek istiyorsanız size kentsel dönüşümle ilgili bilgiler sunardık. Çok net ifade etmek istiyorum kafanızın arkasında başka şeyler var.

Kafanızın arkasında rant var, inşaat var ,beton var ama kentsel dönüşüm bu değil kardeşim. Kentsel dönüşüm hayat kurtarmak, kentsel dönüşüm yaşamını kurtarmaktır. Biz hayat kurtardık.. Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşun verdiği raporda 8.8 beton dayanımı vardı bu binanın. Kentsel dönüşüm kapsamında 2060’ı riskli bina yıktık. 20.000’e yakın bağımsız bölüm yıktık. Toplamda 70 bine yakın Avcılar’da yaşayan komşumuz artık güvende. Hayati tehlike yaşamıyor. Yaptık bunu Sayın Kurum. Siz 2005 yılından itibaren TOKİ‘de görev yapmış biri olarak yine ülkemizin en büyük şirketlerinden devletimizin TOKİ’nin iştirakı olan Emlak Konut’un Genel Müdürlüğü’nü yapmış biri olarak ve yine Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış biri olarak 20 yıla yakın süredir inşaatla ilgilendiğiniz, betonla ilgilendiğiniz kentsel dönüşüm dediniz ama yaptığınız işlerin sonucunu gördük. Kahramanmaraş’ta gördük. İzmir’de gördük. Türkiye’yi dayanıklı hale getiremediniz. Kentsel dönüşüm yapmadınız Sayın Kurum. Evet yeni binalar yaptınız, lüks konutlar yaptınız siz bu işi bilmiyorsunuz ya da siz bu işte samimi değilsiniz, samimi olmadınız ve bu nedenle de kentsel dönüşümü bir inşaat bir beton projesi olarak gördünüz. Dolayısıyla çözüm üretemediniz..20 yıl aktif görevde olup, Bakanlık yapıp TOKİ‘de görev yapıp, Emlak Konut’ta Genel Müdürlüğü yapıp çözüm üretemeyenler yarınlarda da çözüm üretemezler.

Ben size anlatayım bu iş nasıl olur Sayın Kurum.. Biz nasıl yaptık anlatayım..1800 bina yıkıp vatandaşla asla çatışmadığımız, kavga etmediğimizi… Vatandaşın evini başına yıkmadığımızı. Vatandaşın diyar diyar, ilçe ilçe uzaklara göndermediğimizi. Yerinde nasıl dönüşüm yaptığımızı anlatayım. Gönüllü, uzlaşarak, anlaşarak, hızlı, yerinde nasıl dönüşüm yaptığımızı anlatayım. Dört buçuk yılda her türlü zorluğa, her türlü engellemeye rağmen yani riskli tehlikeli binayı yıkıp yerine güvenli, depreme dayanıklı içinde mutluluk huzur olan binaları nasıl yaptığımızı anlatayım.

25 yıldır hükumet olduğunuz partinizin ülkemizde hala eksiklikleri olduğunu, yanlışları olduğunu hala çözüm üretemediğinizi ama yarın çözüm üreteceğinizi söylüyorsunuz. Biz bu işi dört buçuk yılda yaptık. Teoride konuşmuyoruz, pratiği konuşuyoruz. Kentsel dönüşüm yapmayı, binaları yenilemeyi ve vatandaşların güvenli, dayanıklı konutlarda oturmasını konuşuyoruz. Yerinde dönüşüm yaparak 30 yıl 40 yıl birlikte yaşadığı komşularıyla yaşamasını birlikte olmasını sağladığımızı konuşuyoruz. Anlatalım, öğrenin sizler de yapın. Lütfen samimi olun ,samimi olursanız, gözünüz rantta, gözünüz inşaatta olmazsa aklınız betonda olmazsa çözüm mümkün.. Sıfır Faizli Finansmanla çözüm mümkün. Hızlı yapmak mümkünse daha hızlanmak mümkün. Yapabilirdiniz yapmadınız. Bugünden sonra engel olmayın, Türkiye’yi kurtaralım İstanbul'umuzu kurtaralım, Avcılarımızı kurtaralım.

Kentsel dönüşüm bir beton işi değildir, kentsel dönüşüm bir inşaat işi değildir; kentsel dönüşüm hayat kurtarmadır, yaşama bağlanmadır. Güvenli geleceği inşa etme işidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na da beş yılda yaptığı çalışmalar nedeniyle sunduğu katkılar nedeniyle ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Avcılarımıza İstanbul merkezine 27 km uzaklıkta dediniz. İstanbul burası.. Merkez burası… Burada hayat var; burada yaşam var burada Avcılarlılar var… Size geçmişte dersler verdi bundan sonra da verecek.

Avcılar Modeli’nin üç ayağı var. Kentsel dönüşümü hızlı yapacaksınız çünkü deprem tehlikesi var ve ne zaman olacağı belli değil. Hızlı olmak zorundayız. Avcılar modelinin en önemli ayaklarından biri hızlı kentsel dönüşüm. İkincisi yerinde dönüşüm. Üçüncüsü önemli bunu gönüllü yapacaksınız, uzlaşmaya dayalı yapacaksınız. Üç ilke ile yaptığımız kentsel dönüşümde başarılı olduk çözüm ürettik. Çünkü vatandaşın zorluk yaşadığı alanlarda da çözümler ürettik. Bunlardan biri uzlaşma diğeri ekonomi. Mali zorluklar konusunda vatandaşa destek olmak lazım. Üçüncüsü de teknik yani İmar meseledir. Bunları da çözmek için bir sürü zorluk yaşadık ama başardık. Eylem yapmak zorunda kaldık ama başardık. Çözüm mümkün, çözüm hemen şimdi mümkün. 20 yıl 25 yıl bekleyip çözüm üretemeyenler önümüzdeki günlerde çözüm üretemezler. Sizi samimiyete davet ediyorum, Öğrenmeye davet ediyorum Sayın Kurum.

İlçe Başkanlarım, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız ve yine Gelecek Partisi İlçe Başkanımız, Saadet Partisi İlçe Başkanımız yanımızda; onlara da teşekkür ediyorum. “ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN