Afyonkarahisar'da ekmeğe üç ayda iki zam: Buna mecbur kaldık

Afyonkarahisar'da ekmeğe üç ayda iki zam: Buna mecbur kaldık

Afyonkarahisar'da üç ay önce 4,5 liraya satılan ekmeğin fiyatı 6 liraya çıkarılırken yüzde 25 oranında ikinci bir zamla 7,5 liraya yükseldi. Böylelikle şehirde üç ay içerisinde ekmeğe gelen zam yüzde 66'yı buldu. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Cengiz Üstün, maliyetlerin çok arttığını belirterek buna mecbur kaldıklarını aktardı.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ekmeğe zam kararı aldı. Böylece 6 liraya satılan 250 gram ekmek yüzde 25 oranında zamlanarak 7,5 TL oldu.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Cengiz Üstün, maliyetlerin çok arttığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Ekmek 7,5 TL oldu. Kilosu 30 TL'ye çektik. Ama şöyle bir durum var. Türkiye'nin en ucuz ekmeği bizdeydi. Maliyetler hakikaten çok yükseldi. Devlet desteği vardı, o da bitti. Buna mecbur kaldık”

gdsg.jpg
ESOB Başkanı Cengiz Üstün

HALK EKMEK 5 TL'DEN SATILACAK

Kentte ekmeğe 3 ay önce de zam gelmişti ve ekmeğin fiyatı 4,5 liradan 6 liraya çıkmıştı. Böylelikle son zamla 7,5 liraya ulaşan ekmek fiyatlarına üç ayda yüzde 66 zam geldi.

Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ekmeğin 7.5 TL'den satılma kararından sonra Belediyeye ait Halk Ekmek bünyesinde üretilen ekmeklerin 5 TL'ye satılacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN