AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı

AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı

Aralık ayına kısa bir süre kala soğuk hava ve yağışlar etkisini göstermeye devam ederken AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı geldi. Yapılan uyarıda akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisin altına girecek İstanbul'da fırtınanın etkili olmasının beklendiğini duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent geneli için fırtına uyarısında bulundu.

AKOM'dan yapılan açıklamada hafta sonu etkisini gösteren soğuk ve yağışlı havanın bugün itibarıyla etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. Akşam saatlerin itibaren bölgeye Orta Akdeniz üzerinden alçak basınç sistemenin girmesi bekleniyor.

Güneyin ılık ve nemli havasını bölgeye taşıyacak olan sistem nedeniyle rüzgarın lodos yönlerinden kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 kilometre/saat) eseceği, beraberinde sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

4-8 derecede seyreden sıcaklıkların hafta boyunca yükselerek bahar değerleri olan 15-18 dereceye ulaşması öngörülüyor.

Yapılan açıklamada, bugün 22.00 ila yarın 10.00 saatleri arasında il genelinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbulluların hazırlıklı ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN