AKOM’dan İstanbul’a kuvvetli rüzgâr uyarısı

AKOM’dan İstanbul’a kuvvetli rüzgâr uyarısı

AKOM, İstanbul’da bugün ve hafta boyunca yağış beklenmediğini, poyrazın ise zaman zaman saatte 40-60 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceğini açıkladı. Bugün en yüksek sıcaklığın 29 derece olacağı kentte, hafta boyunca sıcaklıkların 28 ila 33 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, kentte hafta boyunca yağış beklenmediğini, kuzeyli yönlerden esecek poyrazın ise zaman zaman fırtına şeklinde etkili olacağını açıkladı. Hava sıcaklıklarının 28 ila 33 derece arasında seyredeceği tahmin edilirken, kuvvetli rüzgâr nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

AKOM’un bugün ilişkin hava tahmin raporuna göre, İstanbul’da çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hâkim olması ve yağış görülmemesi bekleniyor.

Kentte hava sıcaklığının sabah saatlerinde 24 derece, öğle saatlerinde 29 derece, akşam 24 derece ve gece saatlerinde ise 20 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor. Nem oranının gün içerisinde yüzde 50 ile 80 arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Resim

POYRAZ ZAMAN ZAMAN FIRTINA ŞEKLİNDE ESECEK

AKOM, kuzeyli yönlerden esecek poyrazın aralıklarla kuvvetlenerek fırtına şeklinde etkili olacağını bildirdi. Rüzgârın hızının saatte 40 ila 60 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Kuvvetli rüzgâr nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşların açık alanlarda ve sahil kesimlerinde dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

İstanbul’da cumartesi günü yağış beklenmezken, deniz suyu sıcaklığının 24 derece civarında olacağı tahmin edildi.

HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ ÖNGÖRÜLMÜYOR

AKOM’un haftalık hava tahmin raporuna göre, İstanbul’da önümüzdeki günlerde az bulutlu, açık ve parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Kent genelinde hafta boyunca yağış beklenmiyor.

2 Ağustos Pazar günü havanın az bulutlu ve açık olması, sıcaklığın 21 ila 30 derece arasında seyretmesi öngörülüyor. 3 Ağustos Pazartesi günü parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, sıcaklıkların 22 ila 31 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

4 Ağustos Salı günü havanın az bulutlu ve açık geçmesi, sıcaklığın 22 ila 32 derece arasında seyretmesi bekleniyor. 5 Ağustos Çarşamba günü de az bulutlu ve açık havanın etkisini sürdürmesi, en yüksek sıcaklığın 33 dereceye ulaşması öngörülüyor.

6 Ağustos Perşembe ile 8 Ağustos Cumartesi günlerinde ise parçalı ve az bulutlu bir gökyüzünün hâkim olacağı, sıcaklıkların 22 ila 33 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR POYRAZLA BİRLİKTE DÜŞECEK

AKOM, hava sıcaklıklarının hafta başında poyrazın etkisiyle 28 ila 30 derece aralığına gerilemesinin beklendiğini bildirdi. Sıcaklıkların ilerleyen günlerde yeniden yükselerek 32 ila 33 dereceye ulaşacağı tahmin edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN