Alanya’da yetişiyor etkisinden dolayı ‘Doktor meyve’ deniyor! Taşın arasında bile meyve veriyor: Tanesi ise sadece 4 TL

Alanya’da yetişiyor etkisinden dolayı ‘Doktor meyve’ deniyor! Taşın arasında bile meyve veriyor: Tanesi ise sadece 4 TL

Alanya’da yetişen bu meyvenin sağlık üzerindeki faydaları saymakla bitmiyor. Birçok hastalığa deva olan meyve etkilerinden dolayı ‘Doktor meyve’ olarak tanımlanıyor. İşte, Alanya’nın şifa kaynağı meyvesi…

Alanya’da yetişen diken inciri meyvesi faydalarıyla şaşırtıyor. Vitamin deposu olan meyve özellikle bağırsak hastalıklarına oldukça iyi geliyor. Alanya’nın verimli topraklarında bolca yetişen bu tropikal meyve, taşın arasında bile yetişebildiği için bölgede kapama bahçe teşviki başladı.

Dikenli incir üretiminde bölge halkına destek olduklarını söyleyen Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Mart ayının başına kadar bahçe bahçe kurumu desteği vereceklerini belirtti. Teknik bilgi ile materyal temini gibi alanlarda da çiftçilere yardım edeceklerini söyleyen Göktepe, meyvenin yetiştirilmesiyle ilgili edindikleri bilgileri de çiftçilere aktaracaklarını vurguladı.

dikenli-incir-faydalari.jpg

TANESİ 4 TL

Dikenli incirin uygun fiyata satıldığı bilgisini de veren Göktepe, pazarda tanesinin 4 TL olduğunu söyleyerek, “Alanya tropikal meyve yetiştirmek için çok uygun bir iklime sahip. Bu üründe rahatça yetişebiliyor. Bu noktada da bölgedeki üreticileri teknik bilgi almaya ve materyal temin etmeye odamıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN