Amcasıyla babasının barışması için Vali Aydoğdu'ya mektup yazdı: 15 yıllık küslük sona erdi

Amcasıyla babasının barışması için Vali Aydoğdu'ya mektup yazdı: 15 yıllık küslük sona erdi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, vefat eden babalarından miras kalan arazinin paylaşımı nedeniyle 15 yıldır birbirlerine küs olan Ünal kardeşleri barıştırdı. Köy kahvesinde Ünal kardeşlerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, kardeşlerden birbirlerine açtığı davaları geri çekmeleri adına söz aldı.

Aksaray Sariyahşi ilçesi Yaylak köyünde yaşayan Abdurrahim (71) ve Naci Ünal (56) kardeşler, vefat eden babalarından miras kalan arazinin paylaşımı nedeniyle birbirine küstü.

15 yıldır küs olan kardeşlerden Abdurrahim Ünal’ın Hollanda’da yaşayan oğlu Barış Ünal, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’ya mektup göndererek, babasıyla amcasını barıştırmasını istedi.

kus-1.jpg

Vali Aydoğdu, kendisine ulaşan mektup sonrasında köye gitti. Kardeşleri köy kahvesinde bir araya getiren Vali Aydoğdu, 15 yıllık küslüğün sona ermesi için çaba sarf etti ve davalık olan kardeşlerin davalarını sonlandırması için söz aldı.

Yaklaşık 2 saat süren ve köy sakinlerinin de katıldığı buluşmada kardeşler, Vali Aydoğdu'nun teklifini kabul ederek birbirleriyle barıştı.

''İKİ BÜYÜĞÜMÜZE DE TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Küs kardeşleri barıştıran Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu şunları söyledi:

“İki kardeş arasında bu tip kırgınlıklar olabilir. Önemli olan onu kalbimizde, gönlümüzde ve beynimizde taşımamak lazım. Abdurrahim Amca ile ağabeyi Naci Beyi barıştırdık. Allah’ım huzurlarını daim etsin. Önemli olan burada kırgınlıkları sonlandırmak. Hayatın büyük bir bölümünü geçirdik ve ölüme doğru gidiyoruz. Onun için geride çok fazla kırgın kalp bırakmamak lazım. Ben iki büyüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu mübarek ayda kırmadılar. Umarız bundan sonra kardeşlikleri huzurlu bir ortamda devam eder”

kus-3.jpg

Abdurrahim Ünal, Vali Aydoğdu ve beraberindekilere teşekkür etti. Ağabeyi Naci Ünal ise ramazan ayında barışın sağlanması ile çifte bayram yapacakları belirterek, kardeşi ile küskünlüğünü sona erdirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN