Ankara’nın hızla büyüyen ilçelerinden olan Etimesgut’ta toplu taşıma krizi çatlak veriyor. Bölgede hizmet veren 566, 512 ve 537 numaralı hatlarda yaşanan yoğunluk, uzun bekleme süreleri ve şoförlerin davranışları vatandaşları isyan ettirdi.
VATANDAŞ SAATLERCE DURAKTA BEKLİYOR
Sosyal medyada bulunan Etimesgut.Sondakika isimli bir sayfanın yaptığı paylaşıma göre, vatandaşlar sabah ve akşam saatlerinde duraklarda uzun süre otobüs beklemekten dert yanıyor. Otobüslerin her zaman dolu geldiğini söyleyen vatandaşlar, bu yüzden duraklara uğramadan veya kapılarını açmadan geçtiğini belirtiyor.
“Her sabah işe geç kalıyoruz. Otobüsler dolu geliyor, bazen 2-3 araç geçiyor ama kimse durmuyor.” diyen vatandaşlar, özellikle yoğun saatlerde ulaşımın büyük bir sorun olduğunu aktarıyor.

“ARAÇLAR DA ŞOFÖRLER DE YORGUN”
Özel halk otobüsleri şoförlerinin de zor şartlarda çalıştığını belirten bir vatandaş durumu şöyle özetledi:
“Belediye hatlarında çalışan özel halk otobüsleri çok yorgun, hem araçlar hem şoförler. Vatandaşlar üst üste gidiyor, bazen de hiç alınmıyoruz.”

YETKİLİLERİN ÇÖZÜM ÜRETMESİ BEKLENİYOR
Toplu taşıma sorunlarından dolayı günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlar, EGO Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu duruma bir çözüm üretmesini talep ediyor.
“Her gün aynı çileyi çekiyoruz. Bu kadar büyük bir ilçede ulaşım bu kadar zor olmamalı.” diyen vatandaşlar, denetimlerin artırılarak yeni otobüs seferlerinin eklenmesini bekliyor.
