Ankara’da toplu taşıma kullananlara müjde! 2 TL’lik indirim uygulaması: O saatlerde binenler faydalanacak

Ankara’da toplu taşıma kullananlara müjde! 2 TL’lik indirim uygulaması: O saatlerde binenler faydalanacak

Başkent Ankara’da toplu taşıma kullananlara müjde. Kent genelinde hizmet veren EGO otobüsleri, ANKARAY ve Ankara Metrosu’nu o saatlerde kullananlar 2 TL’lik indirimden faydalanacak. İşte detaylar…

Milyonlarca kişinin yaşadığı Başkent Ankara’da vatandaşlara hizmet veren metro, Ankaray ve EGO otobüsleri şehir içindeki ulaşımı sağlıyor. Milyonların kullandığı bu toplu taşıma araçlarına biniş ücretlerine zammın kaçınılmaz olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki EGO Genel Müdürlüğü de kentteki ücret tarifelerini tam bilet, öğrenci ve abonman olarak tek tek duyurmuştu. Fakat, Ankara’da EGO’ya bağlı toplu ulaşım araçlarına gelen zam sonrasında 2 liralık bir indirim haberi de geldi.

O SAAT ARALIKLARINDA 2 LİRA İNDİRİMLİ ULAŞIM İMKANI

Haber Ankara’da yer alan habere göre, EGO Genel Müdürlüğü, zamlı tarife sonrasında zorlu ekonomik şartlarda vatandaşa destek olacaklarını söyleyerek, akaryakıta gelen zamlar ve maliyetlerdeki artıştan dolayı bir fiyat artışının mecburu yapıldığını duyurmuş ve 24 Temmuz 2023 tarihi itibari ile zamlı fiyatları şöyle paylaşmıştı:

Tam bilet 15 TL,

Öğrenci bileti 7.5 TL,

Öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 TL olarak güncellenmişti.

ankarada-toplu-tasima-indirimi-1.jpg

Temmuz 2024 tarihinden bu yana başkentte aynı fiyatlar geçerli olurken, EGO Genel Müdürlüğü ücretlerde 2 TL’lik indirime de gitti. EGO Genel Müdürlüğü, özellikle asgari ücret ile çalışanların ulaşım giderlerine destek olmak ve sabah saatlerindeki trafik yoğunluğunu minimuma indirmek için indirimli tarife uygulamasına gitti.

Atılan bu adım kapsamında sabah saat 06:00-06:45 arasında EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüs ve raylı sistemlerle BAŞKENTRAY’da indirimli tarife uygulaması başladı. Böylece belirtilen saat aralıklarında tam bilet ücreti 15 TL’den 13 TL’ye düşürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN