'Anne'si kabul etmedi! Zihinsel engelli çocuğun cenazesi sahipsiz kaldı

Elazığ'da yaşayan 12 yaşındaki zihinsel engelli Zühal G., yaşamını yitirdi. Annesi, Zühal G.'nin cenazesini kabul etmeyince defin işlemi görevliler tarafından gerçekleştirildi. Asri Mezarlık'ta Zühal’in mezarını düzelten görevli ise “Gerçekten insanlık ayıbı' dedi.

Kayseri'de zihinsel engelli olarak dünyaya gelen Zülal G., iki yıldır entübe olarak tedavi gördüğü Elazığ'daki hastanede hayatını kaybetti. İletişime geçilen, kızıyla aynı adı taşıyan annesi Zühal G., cenazeyi kabul etmeyince defin işlemleri Asri Mezarlık'taki görevlilerce yapıldı.

Zühal G., bir süre sonra Erzurum’a götürüldü. Zühal, Erzurum’daki bakımevi kapanınca da iki yıl önce Elazığ’daki bakımevine nakledildi. Beslenme sorunu nedeniyle, kısa süre kaldığı bakımevinden özel hastaneye sevk edilen Zühal’in, midesinden PEG (Karın duvarından mideye tüp yerleştirilmesi) yöntemiyle beslenmesine devam edildi. İki yıldır entübe halde tedavi gören Zühal, dün, yaşamını yitirdi.

6153309.jpg

'GERÇEKTEN İNSANLIK AYIBI'

Ailesi, Zühal G.'nin cenazesini kabul etmedi. Asri Mezarlık'ta Zühal’in mezarını düzelten görevli, “Gerçekten insanlık ayıbı. İnsanın bu kadar sahipsiz olması gerçekten çok vahim bir şey. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin' dedi.

6153310.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN